Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika koliko perutnic?

koliko perutnic?

Koliko perutnic vi kupite za 5 oseb, če jih pečete doma na štedilniku (ne na žaru). Pri nas 1,5 kg in tašča pravi, da smo nori požeruhi. Ne vem, vsak dobi 3-4 in to je po mojem za odraslega človeka čisto normalno.

za pet oseb to niti pod razno ni veliko….mora bit zraven še orng priloga, da se naješ….

Za 5 odraslih oseb je 300g mesa (s kostmi) dovolj, najbrž pa je treba narediti ogromno skledo solate zraven, da se najeste (če so jedci najstniki pa še kakšno bolj konkretno prilogo).

Tašča je najbrž stara in nima več apetita, je pa zagrenjena in se praska tam, kjer jo ne srbi…

Pa dober tek 🙂

300 g mesa (s kostmi) po glavi seveda 😉

Je mal razlike, če imaš 300g perutničk ali bedrc. Pri perutkah je več kosti kot mesa.
Midva pojeva vsak 350g perutk na žaru, zraven solata, pa se ne najeva preveč, bi lahko še kakšno zmazala.

Sem ženska, pa sem brez problema sposobna pojesti 4 do 5 pečenih perutničk – če je zraven kakšna priloga. Če ne bi bilo priloge, potem jih lahko pojem še več:)))

Koliko kg je to ne vem, ampak 5 na osebo. Plus 5 za vsak slučaj. So tako dobre!!!!

Tvoja tašča pojma nima, kako je dobro tisto, kar tiča gor drži. 😉
Jaz, če bi jedla same, brez vsega, bi jih pojedla, ammmmm, ne povem. :))

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Pri nas bi zadostovale 3-4 na osebo. Zraven , seveda, kakšna priloga,solata.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close