kaj pa vecerjajo vasi malcki?
Pa vi niste normalni, kaj večerjate. Niti pod razno tako obilna večerja, pravijo, da moraš večerjat kot siromak!!!!!!!
To, kar ostane od kosila, ne ne ne ne, niti pod razno za večerjo. Ja kakšni pa ste, holesterol, pa sladkorna, pa nemirno spanje zaradi preobilne večerje. Sploh pa otroka s tem filat, da vas ni sram.
Moja dva otroka, en 6, drugi 7 let, večerjata lahke večerje, mogoče kakšen jogurt pa Hrski, prepečenev, ali sadno solatko, 1 majhno skodelico brez sladkorja, ali mogoče mlečni riž, mlečne gris, ali pa toplo mleko in en majhen rogljiček,…. Ne pa rižot pa filane paprike, pa take. A res ponoči potrebujete toliko energije, sploh pa vaši otroci, da se morate tako napokat. Zato pa je narod tako bolan, ker nima meje. Vste, obstaja hladilnik ali pa zamrzovalnik, kamor lahko spravite ostanke kosila.
Sam eni ste res neverjetni. Tiste tri peresnike, ki jih moja poje z zelenjavno omako, so pa res polni holesterola in cukra! Strasno obilna vecerja res. In kaj je narobe s filano papriko?! Saj jih verjetno en triletnik ne poje trideset. In ja, ena porcija rizote je definitivno bolj zdrava kot en rogljicek. Ma obup ste babe tu gor, res. Enega normalnega vprasanja se ne da postavit.
Mi jemo kuhano hrano. Če se le da gledam, da so bolj beljakovine mi pa ne uspe vedno.
Sicer pa nekaj idej:
http://med.over.net/forum5/read.php?151,4512298
Točno to so jedli, pa še;
Žgance oz. polento in mleko ali kakav.
Pečene šnite (bel kruh pomočen v jajček žvrkljan z mlekom in popečen na maslu), mnjam še danes mi je to fuuulll, eden je jedel to s pariško, drug z marmelado,
pašteto, kruh, čaj,
rižev narastek,
neko obdobje sta bila nora na pomfri z majonezo,
sendvič in kakov,
makaroni preliti s kakavom,
tudi čokolino,
pudingi,
žemljin narstek,
mnogokrat pa kaj od kosila,
snežene kepice,
hrenovka,
jajček (umešan, na oko, mehko kuhan),
in še mnogo tega, predvsem pa jih nisem silila z ničemer.
Ta mlajši SPLOH ni jedel sadja (tudi jaz ga ne maram), pa sta oba zrastla.
pire krompir z jabolčno čežano
polenta s belo kavo
špinača in pire krompir
testenine z brokolijem v omaki
Seveda je pa najlažje dat otroku rogljiček, prepečenček :), hrstke ???, saj s tem ni nobenega dela, sama pa rada dam otroku kvaliteten, svež obrok pa še poceni je, če skuhamo, kot če kupuješ v naprej pripravljeno hrano.
Forum je zaprt za komentiranje.