Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Zakaj se mi riž v čuftih ne zmehča?

Zakaj se mi riž v čuftih ne zmehča?

Ko delam čufte, mi riž ostane trd. Pustim rahlo vreti po dve uri, kako kroglico razpolovim, da bi preverila, pa je še kar trd. Kaj delam narobe?

jaz nikoli ne dam riža v čufte. Kuham jih pa 40 minut in so božansko mehke. Probaj brez riža.

Bom poskusila. Daš samo meso? Prosila bi te za recept. Hvala.

dam riža v čufte, kuham 30 minut ali manj

Riž skuhaj posebej do nekje tričetrt, nato ga dodaš mletemu mesu in oblikuješ kroglice.

Jaz dam v čufte kuhan riž, torej ga predhodno sluham. Tako dobim mehke, sočne čufte, saj riž drugače popije preveč tekočine

Imaš presuho maso, dodaj malo vode v maso. Riž potrebuje tekočino, da se zmehča.

Zakaj pa dajete riž v čufte? Ne jeste zraven pire ali kako drugo prilogo?
Jaz delam čufte brez riža, meso, jajce, začimbe, drobtine in to je to, potem pa omaka in priloga.

Čufte so z rižem, brez riža so mesne kroglice:)

Dlje kot se kuhajo, boljše so. Sicer so kuhane v cca 30 minutah, ampak če jih počasi kuhaš 3 ure, so mnogo, mnogo boljše, sploh omaka. Najboljše so s špageti.

Še recept: http://kuharija.si/content/mesne-kroglice-v-paradi%C5%BEnikovi-omaki

Drzi vse zgoraj nasteto. Plus pazi pri izbiri riza, ker se vsi ne razkuhajo

Meni se vedno skuha pa nikoli ne kuham tako dolgo. Morda bi zamenjala riž? Jaz ga predhodno ne skuham ampak primešam v maso surovega in se vedno ok skuha v čuftah.

Če so čufti je notri riž.
Mesne kroglice brez riža.
http://www.kulinarika.net/recepti/3309/mesne-jedi/cufti-v-paradiznikovi-omaki/

Enako kot nekatere zgoraj riz na 3/4 skuham prej, izberem riz, ki se razkuha.

Kateri riž pa uporabite? Sama navadno vzamem tega za rižote. Ali bi morala dolgozrnatega za priloge?

v čufte se jajce in drobtine ne dajejo, ker so potem trdi čufti. Jajca sicer veže meso ampak za kuhanje čuftov je zelo neprimerna.

ne kuham riž predhodno, dam od pol do 3/4 kg mesa skoraj 1dcl vode, dodajam postopoma, da ne bi bilo preredko..

Jaz dam v zadeve z mesom (npr. sarma, paprika) beli rizž, to je popolnoma navaden, kupim ga v tušu.
Tega uporabim tudi npr. za mlečni riž, ker mi je boljš, da je razkuhan.
Za rižoto pa kupim boljšega, ki se ne razkuha.

Riž prej skuhaj nekje na 3/4. Verjetno čufte kuhaš v paradižnikovi omaki, zato se ti pa riž ne more skuhat…

Jaz tud dam riž, če mi ga pa zmanjka (riža), pa dodam namočen kruh, pride super mehko in okusno 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close