Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruh iz zamrzovalnika

kruh iz zamrzovalnika

prosim, če mi poveste, kako odtaliti kruh, da bo čim bolj podoben svežemu? Ali date v pečico (koliko stopinj, kako dolgo) ali v mikrovalovko? Če ga pustim, da se odtali na zraku, ni dober.

hvala

Očitno je to odvisno od vrste kruha. Jaz ga vedno odtalim na zraku, pa je tak kot svež.

Lep dan.

gre za rženi kruh

Kruh je zelo dober, če se ga odtali v pečici ali na električni plošči. Meni je še boljši kot svež. Seveda pa se ga naj poje takoj oz. čimprej, kasneje se še bolj drobi in ni tako dober.

Jaz ga pečem sama enkrat tedensko, 6 manjših štručk. Zamrznem jih in sproti odtajam v mikrovalovni pečici. Kruh pa je iz mešanice polnozrnate, sojine, pirine in bele moke ter semen. res je, da ni vsak kruh enako dober, ko ga enkrat zamrzneš. po mojih izkušnjah je najboljši domači.

Živi in pusti živeti

Jaz hlebec ko ga kupim razrežem na četrtine in v skrinjo. Ko ga rabm, ga vzamem ven in odtalim na sobni temperaturi ali v mikrovalovki (na programu za odmrzovanje) ko je odtaljen, ga še v zaprti vrečki 2 minuti segrevam v mikrovalovki nekje na 600 in je super. Postane topel in zadrži veliko vlage, kot da bi bil ravno pečen. Če ga prevečkrat ohlajaš in segreveš brez vrečke se izsuši in ni več tako dober. Zato zmrzujem manjše kose in jih sproti talim.

Odtajam na sobni temp., če se pravočasno spomnim, sicer pa v MW, ampak kar na maksimalni moči. Zavijem ga v serveto, da se spodaj ne navlaži preveč. Potem pa ga takoj zavijem v folijo za živila, ker se sicer ob ohlajanju zelo hitro posuši.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

hvala vsem.

Jaz ga narežem na kose in zamrznem – odtajam ga pa na zraku ali pa kar na radiatorju pozimi in sovncu poleti.

V mikrovalovni.

Tudi mene zanima odmrzovanje kruha. Ker pa sem nasprotnica mikrovalovk, me zanima , v kakšni vrečki je pravilno( zdravju neškodljivo) odmrzovanje v pečici. Na koliko stopinj v kakšni vrečki. Kruh pečem sama, nam ga pa tudi dostavlja domača pekarna in ga seveda zamrznem. Moti me pa vedno bolj (čeprav je kruh fantastičen) škodljivosti oz. kaj se iz teh vrečk izloči v kruh ob gretju. Nikjer nič ne piše, zanima mepa re malo bolj strokovno mnenje.
Hvala in lep pozdrav vsem ljubiteljem zdrave hrane. mh

Jaz odmrzujem kruh zavit v kuhinjski krpi, ki jih imam v ta namen. Najraje na zraku, če se mi mudi pa v pečici na največ 100°C.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close