Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Koruza – pečena

Koruza – pečena

Pozdravljeni!

Na našem vrtu je moja mama spomladi posadila sladko, jedilno koruzo ..
V času piknikov še ni bila dovolj zrela, naslednji niz piknikov se začne sredi septembra ko bo že prezrela, sem jo pa danes otipala in je sedaj ravno prav zrela.

Mi morda kdo lahko pomaga z receptom/ti in nasvetom kako jo pripraviti?
Žara samo za pečenje koruze verjetno ne bomo prižgali, prav tako je problem s kurjenjem ognja, tako da tudi varianta s pečenjem nad ognjem odpade ..
Jo lahko spečem v pečici? Na štedilniku v ponvi?
Jo lahko zmrnem v zmrzovalniko (svežo) in nato uporabim?

Hvala za pomoč

Simona

Na morju sem videla veliko kuhane koruze.

Mi smo jo zadnjič pekli na žaru in je bila odlična. Ker sem ravno pekla piščanca v pečici, sem v pekač zraven piščanca dala še strok koruze. Bil je izredno okusen, le malo trd je bil, ker sem ga predolgo pustila peči.

Očiščene cele storže lahko kuhaš v mikrovalovni pečici. V mikrovalovni pečici se en storž kuha približno 3 minute (odvisno od velikosti storža in moči pečice). Ko je kuhan, ga premažem z maslom in posolim.

pa na plinu gre tudi fajn.

Ali pa na električni plošči, smo pa pri nas pekli koruzo tudi na toasterju.

Hvala vsem – poskusila bom takole: koruzo bom premazala s stopljenim rahlo osoljenim maslom in dala na mrežico v pečico ..
Če bo v redu sporočim 🙂
Pa še kakšnega od vaših receštov bom preskusila .. kuroze je dovolj za cel mesec .. Bom poskusila tudi zamrznit..

Simona

Napikneš jo na nož in jo vrtiš nad ognjem od plina….njam njam

Prej jo kuhaj deset minut, potem pa jo daj popeči.

pa kaj mutite ljube duše , ni je boljše koruze , kot pečene v naravi , na
naravnem ognju , ošiljena leskova palica ,nataknjena koruza in nad ogenj z njo , res bo malo črna – to se zbriše s serveto in njam , v žerjavico pa se da pečt -neolupljen krompir , ki še popestri vso zadevo (skoraj domači
praznik , po starih navadah ) , tudi jabolka so dobra , popečena nad žerjavico …. L P OGI

Ne vem kdo muti… Simona je že takoj napisala da kurjenje ognja in prižiganje grila odpade.

jaz sem danes dobila koruzo; kupljeno in se moram tudi še odloči, kako jo bom naredila.
Ker imam možnost električnega grila, bom verjetno kar tako. Prej pa najbrž malop okuhala.

Tudi jaz sem na morju videl veliko kuhane koruze

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close