Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tiramisu brez jajc

Tiramisu brez jajc

Pred kratkim sem nekje zasledila recept za tiramisu brez jajčnih rumenjakov. Ker ga nisem takoj shranila, ga seveda nimam niti se ne spomnim, kje sem ga videla (mogoče v Oni?). Če ga ima katera, naj ga prosim objavi.

Jaz tiramisuja še nikol nisem delala z jajci? Dam spodaj eno vrsto v kavo namočenih baby piškotov, čez pa kremo iz cukra, šlag pene in smetane in vse še 1x ponovim. Dela za 15 minut in noro dobro. Čez noč pustim na hladnem.

Hvala, ampak to ni tiramisu, ki bi ga želela. Zame je pravi tisti z maskarponejem brez smetane, skute, šlag pene, beljakov, rumenjakov..

Torej, še vedno iščem pravi recept.

LP

Mi ga delamo po naslednjem receptu, ki ne vsebuje surovih jajc. Teh se zaradi salmonele v velikem loku izogibamo.
Potrebuješ:
1 skodelico kave (espreso oz. instant)
naribano lupinico ene limone
2 žlici konjaka (ali ruma)
150 g biskvitnih piškotov
250 g maskarponeja
3 žlice sladkorja
5 žlic mleka
120 ml sladke smetane
1 žlico (grenkega) kakava v prahu za posip

Kavo zmešamo s konjakom in v njej namočite piškote in jih polovico zložite v pekač.
V skledi zmešajte maskarpone in sladkor. Postopoma, po žlicah v kremo umešajte mleko. Čvrsto stepite smetano in jo umešajte v kremo.
Polovico kreme naložite na piškote. Namočite preostale piškote in jih naložite na kremo, na njih pa naložite preostalo kremo.
Tiramisu za najmanj 4 ure postavite na hladno. Tik preden ga ponudite, ga potresite s kakavom v prahu.

Mi ponavadi porabimo več kave, ker mi je tiramisu boljši, če so piškoti skoz in skoz prepojeni, ne pa samo malce namoče

pozdravlje.Ali ima katera recept za tiramisu….da je v masi skuta in pa maskarpone…brez smetane in jajc?hvala

Preprosto izpustite željeno in skuto vmešajte v mascarpone oziroma skuto fajn zmiksajte s sladkorjem in date na piškote eno plast skute in potem drugo plast mascarpone.. Za to praktično ne potrebujete recepta.
Ni pa to več tiramisu.

Brez moscarponeja pa ne.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close