Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika testo za pico

testo za pico

že pregledano po netu, vendar ni mi še uspelo zelo dobrega testa narediti. Mi prosim zaupate vaš recept? Hvala.

Jaz dam v cca 300 g moke 1/3 kvasa, ki ga s cukrom vodo in moko vzdignem, potem se zlicka soli, zlica olivnega olja in malo mlacne vode. Dvakrat pustim, da se vzdigne in potem ga raztegnem cisto na tanko in naredim pico. Pecem 11 min na 250 st in seveda dam v ze popolnoma ogreto pecico.

300 g moke, sol, 1 suhi kvas, 1,5 dcl mlačne vode, 2 žlici olivnega olja.

Pride tanko testo.

Lorealka in AnaBalia – hvala. Samo še to – takšna količina moke 300 g – za koliko oseb? In pa ali kvas posebej vzhajata ali vse skupaj zmešata in dasta vzhajat? Še – katero moko uporabljata – se mi zdi da vsaka res ni dobra. Hvala.

Moj recept ti da testo za cisto poln pleh od pecice. Kaksne jedce imas doma pa ves ti.
Jaz kvas posebej naredim in dodam potem v moko. Moko pa tisto, ki jo imam, naceloma bela psenicna, vcasih pa zmesam s polnozrnato in noben ne daja pripomb. Ce bi testo delala danes bi imela moko TIP 550 .

Cca 350 – 400 g moke (Mercatorjeva navadna bela), dodam cca 3 zlice olivnega olja, 2 dcl mlacnega mleka, v katerem sem vzhajala slabe pol kocke kvasa in scepec sladkorja. Po potrebi dodatm vroco vodo ali malo moke. Delam kar v multipraktiku, nic ne vzahajam, na pekacu razvlecem na roke, najvecji stirioglat pladenj, ki gre v pecico.

Ej hvala tudi tebi za recept. Sem že naredila testo. Sedaj vzhaja in držim pesti da bo dobro. Ponavadi ga ročno obdelam, ne dajem v MP.

Jaz imam najboljši recept za testo za pico – kupiš zmrznjeno testo za pico ga nafilaš po svoje, spečeš in super pica je narejena. Priznam, da še nisem jedla dobre domače pice ravno zato, ker je testo ponavadi predebelo.

Tudi to sem že prakticirala, pa bi rajše domače testo.

In? Kako si naredila testo in kaksna je bila pica?

Ce ti ni ratalo, še moj recept.

Nekje 500 g moke, nekje 20 g kvasa, 1 žlička sladkorja, ščep soli, topla voda.

V posodo dam moko, naredim jamico, zdrobim vanjo kvas, dodam sladkor, zalijem z nekaj tople vode, umešam notri še malo moke in pustim 10 minut. KO vzhaja zalijem še z nekaj vode, da je testo mehko, voljno in da se še malo prijemlje na roke. Ga vzhajam (najbolje 1 uro, lahko tudi manj), nato dam na ploščo in razvaljam na primerno debelino. Ta količina je za 1,5 pleha. Ena redklih stvari, ki mi uspe vedno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close