Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kosilo na hitro, turbo

Kosilo na hitro, turbo

OK. Vem, da je prežvečena tema, pa vseeno …

Kaj skuhate, ko se vam mudi? Oziroma, ko ste bolni, pa bi radi skuhali kosilo, ampak V ČIMKRAJŠEM ČASU? To se je namreč zgodilo meni. Zbolela sem. Nočem pa kupljene že narejene hrane.

Pomoč, prosim.

Torteline z maslom.

Palačinke s sirom, šunko in kumaricami. Narediš testo, kot za palačinke, ampak seveda manj, pa noter zamešaš na kocke narezane sestavine plus začimbe ali dodatke po želji. Zmešaš in popečeš v ponvi z obeh strani. Njami!

Ziher špageti. Vmes ko zavre voda, se skuhajo, narediš polivko, solato

Puranov zrezek, na olju popečen in rezino sira čez. Ali pa svedraste testenine skuham in dam čez konzervo tune, malo koruze in nariban sir (omake ne pripravljam posebej, ampak zmešam s kuhanimi testeninami). To smo mi jedli non stop, ko po CR nisem mogla kuhat jaz, ampak je bil za štedilnikom mož…

Kuskus – kuhan v 5 minutah –
zraven pa piščančji file, narezan na trakove in na hitro popečen, lahko tudi v sojini omaki – tudi 5 minut.

Ali pa zraven zelenjavo, karkoli pač imaš v hladilniku.

Vsi zrezki so pečeni en-dva-tri.
Za spremembo lahko zraven narediš pečeno polento s sirom: skuhaš polento, jo malo ohladiš (ali daš v hladilnik), nato narežeš na rezine, popečeš na ponvi in daš čez rezino sira. Njami!

Testenine carbonara.

Široki rezanci z gobovo omako

makaronovo toplo solato (izprazni hladilnik)!
dober tek

Hvala vam, vsem!

Danes bodo makaroni z omako (vse sestavine imam doma), ostali predlogi bodo shranjeni za naslednje dni.

Ima kdo še kakšen predlog? Te hitre variante mnogokrat pridejo prav.

Široke rezance z lososovo omako. Na olju prepražiš malo česna-samo toliko, da zadiši. Dodaš losos iz lončka (se dobi v vsaki večji štacuni), malo pomešaš, dodaš kislo smetano, malo peteršilja. To poliješ čez široke rezance, naribaš malo parmezana. In to je to. Zelo okusno in hitro.Zraven pa solata. Jaz sem s to jedjo očarala mojega dragega. Res je mega dobro.

Testenine z bučkami:
Skuhaš testenine, na malo maščobe na hitro prepražiš (maksimalno 5 minut) na koleščke narezani bučki, dodaš en nasekljan strok česna, ko zadiši, na bučke streseš testenine, premešaš, dodaš peteršilj in to je to.

Testenine s tuno:
Skuhaš testenine, odpreš konzervo tune, tunino z lastnim sokom streseš v ponev, rahlo prepražiš, dodaš en strok nasekljanega česna, 1,5 dcl sladke smetane, mešaš toliko časa, da zavre, dodaš testenine, premešaš in serviraš.

testenine z jurčki: nasekljamo 1 srednjo čebulo, nato dodamo na poljubno velike koščke narezane jurčke, pražimo jih toliko časa dokler nepostanejo zlato-rjavo zapečeni, ko bojo dovolj zapečeni, dolijete malo vode in malo mleka, in dodajte 2-3 žlice kisle smetane [po želji], gostoto si pa sami določite, če bo preredko pa dodajte še majhno žličko moke.

testenine z tunino: 1 – 2 riomare, damo v ponev, pražimo dodamo česen, zaliješ z vodo, pustis da malo vre, dodaš papriko v prahu, paradižnikov koncentrat, argo kocko, po želji pa tudi čili, lovorjev list.

puran v smetanovi omaki: purana spečemo malo začinimo, in dodamo smetano za vkuhavanje. Priloga- pire krompir.

bučkina juha: : bučke – zelene opereš in narežeš na poljubno veličino, na štedilnik daš vodo in bučke v njo, pustiš 30 min vreti. potem ugasneš in s paličnim mešalnikom zmiksaš. dodaš peteršilj, argovko, sladko smetano.

testenine z jurčki: nasekljamo 1 srednjo čebulo, nato dodamo na poljubno velike koščke narezane jurčke, pražimo jih toliko časa dokler nepostanejo zlato-rjavo zapečeni, ko bojo dovolj zapečeni, dolijete malo vode in malo mleka, in dodajte 2-3 žlice kisle smetane [po želji], gostoto si pa sami določite, če bo preredko pa dodajte še majhno žličko moke.

testenine z tunino: 1 – 2 riomare, damo v ponev, pražimo dodamo česen, zaliješ z vodo, pustis da malo vre, dodaš papriko v prahu, paradižnikov koncentrat, argo kocko, po želji pa tudi čili, lovorjev list.

puran v smetanovi omaki: purana spečemo malo začinimo, in dodamo smetano za vkuhavanje. Priloga- pire krompir.

bučkina juha: : bučke – zelene opereš in narežeš na poljubno veličino, na štedilnik daš vodo in bučke v njo, pustiš 30 min vreti. potem ugasneš in s paličnim mešalnikom zmiksaš. dodaš peteršilj, argovko, sladko smetano.

fuj, tega z argo kocko pa pri nas sigurno ne bi jedli, oprosti, čeprav so recepti sicer kr OK

res ne vem kaj bi naredila da bi ob koncu kosila razveselila moja otroka

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close