Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pašta v pečici

pašta v pečici

No, zanima me, če ima katera kakšen dober recept oziroma predlog. Jaz bi naredila tako…..skuham pašto, kakšne široke rezance in jih prelijem z golažem iz mletega mesa.
No, nato bi vse to rada dala v pečico. Tako, da se mal popeče vse skupaj, dodala bi mal sira,……
Zdej me zanima ali mi lahko katera pomaga kako in kaj? Ker v bistvu se komaj učim kuhati.
Koliko časa mora to biti v pečici? In…ali se doda še kaj, da pride vse skupaj toliko boljše??
Hvala

Tale recept je Anja pripravila v TLP. Tudi jaz nisem ne vem kako spretna kuharica, pa tudi kuham ne rada, ampak tale recept je simpl in dober. Ni treba teh posebnih testenin. Lahko daš navadne in še vse ostalo zraven in je res dobro. Pa kozice tudi lahko že kupiš olupljene in skuhane.

Nadevane testene školjke s kozicami

Za 4 osebe potrebujemo

16 školjk za nadevanje
30g oljčnega olja
300g očiščenih repkov kozic
3 stroke česna
sol
poper
peteršilj
origano
bazilika

200g češnjevih paradižnikov
150g naribanega sira
100ml sladke smetane

1. Kozice splaknemo pod mrzlo tekočo vodo in jih olupimo.
2. V osoljenem kropu kuhamo testenine v obliki školjk približno 5 minut.
3. V ponvi na oljčnem olju na zmernem ognju pražimo repke kozic približno 5 minut. Solimo, popramo, dodamo sesekljan peteršilj, česen, origano, baziliko. Pražimo še nadaljnih 5 minut in odstavimo.
4. V stekleni posodi zmešamo na četertine narezane češnjeve paradižnike, nariban sir, sladko smetano in pripravljene kozice. Solimo in popramo.
5. Z nadevom nadevamo kuhane školjke, in jih zlagamo v pekač. Tako nadevane školjke posujemo s preostalim nadevom in pečemo v segreti pečici na 180oC približno 30 minut.

Lahko narediš kar tako, kot si napisala. Potem čez naribaš sir in daš v pečico. Če pa imate radi bešamel ga pa naredi ali kupi, prelij čez testenine, čez naribaj sir in v pečico. Jaz take reči pečem na 180 stopinj, dokler sir ni lepo zapečen, saj vse ostalo je že tako kuhano in pečeno.

Njam, bo zdaj en dan to na mizi…

Drugače pa je Vendelina pripravila en tak super recept – skuhaš široke rezance ali kake druge testenine (makarone, peresnike, lahko tudi različne, da pospraviš škatle). Posebej zmiksaš 6 dag masla, 3 rumenjake, 4 žlice kisle smetane in 8 dag šunke (ali kakega drugega mesa, ki ga moraš porabiti). To preliješ čez kuhane testenine in premešaš. Potem rahlo zmešaš zraven še sneg iz 3 beljakov. Daš v namazan pekač in preliješ z mešanico 2 jajc, 1 lončka kisle smetane, ščep soli. Čez daš še sir in ni ga boljšega. Pečeš 35 minut na 180 stopinj. Seveda se ti količin ni treba držat čisto natančno. Jaz dodam tudi kak brokoli ali korenček ali kar je ravno v hladilniku. Super recept za čiščenje ostankov. 🙂

Njam, tudi to bo kmalu spet na mizi.

NO, jutri bodo v pečici pečene orade, maslen krompir z blitvo in solata. Njam, sem kar lačna ratala. 🙂

Delam, kot opisuješ. Skuham testenine, premešam s polivko, dodam na kocke narezan in še malo premešam (da sir ni le na vrhu) in popečem v pečici. Ker je vse kuhano, popečeš toliko, da se sir dobro stopi in morda zgoraj malo zapeče, sicer pa ne preveč, ker se tudi testenine na vrhu potem izsušijo.

Dober tek.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Evo, ravno to je moja izkušnja, namreč da se testenine na vrhu rade preveč izsušijo. Če ni omake oz. polivke toliko, da vse prekrije (in ponavadi je ni), se izsuši. Pekla sem recimo 1/2 ure, ker sem čakala, da se jajca v polivki tudi na sredini dobro pregrejejo, tj. da je okoli in okoli cvrčalo oz. so se delali mehurčki. Prej kot v 1/2 ure se niso in niso hoteli, medtem je bilo po vrhu že presušeno.

V ta zadnjo sem pekač najprej pokrila z alu folijo, da se je vse skupaj pokrito dobro segrelo (recimo slabe 1/2 ure), nato odkrila za 10 minut. Prav brezveze se mi zdi, ko je vse že kuhano (razen jajc), da se mora tako dolgo pacati v pečici, a z manj ne pridem skozi. Preprosto se mi zdi, da narastek (s čimerkoli), da se skoz in skoz pregreje in jajca res zakrknejo, toliko potrebuje in konec. Kako vam uspeva manj? In ali vam uspeva manj?

LP Mimi

Mimi, jaz tukaj jajce ne dodajam, zato res zapečem na hitro, da se le sir stopi, ta pa se v bistvu topi že, ko ga zmešam z vročimi testeninami in polivko.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

V Italiji je kolega jedel testenine v lončeni posodi, ki je bila pokrita s testom. Predvidevam, da je bilo testo napeto preko posode in potem spečeno v pečici.

Ima mogoče kdo kak recept za pripravo?

S testom? Kakšnim testom?
V Italiji sem velikokrat jedla pašto iz pečice, tam sem se tudi naučila pripravo vendar, da bi bilo čez pravo testo prvič slišim. Na vrhu je lahko omaka, tako zapečena, da naredi tršo plast in drži testenine skupaj, velikokrat so na vrhu melancani, tudi plast testenin, ki jih sicer uporabljamo za lazanjo uporabijo. Največkrat je pa to bešamel, mocarela in ali parmezan.

mmm dobri predlogi za izvrsteno kosilo. Sem že lačen!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close