jeste kuskus?
Jaaa, jaz ga imam ful rada. Najraje s špinačo v omaki ali pa v narastku (recept s Kulinarike, pri čemer ajdovo kašo zamenjam s kuskusom: http://www.kulinarika.net/recepti/10068/zelenjavne-jedi/narastek-iz-ajdove-kase-skute-in-zelenjave/)
Veliko ga jemo. Ker je okusen, hitro pripravljen, nobenega dela ni z njim in poceni je. Največkrat kot prilogo (mesu) ali kot samostojno jed (s pečeno zelenjavo, ali pa s piščancem in zelenjavo).
Ker je dosti pustega okusa, dam notri pogosto še malce sojine omake, da dobi slajši okus.
Ga pa naredim ne 1:1 (razmerje), ampak 1:1,5 (v prid vode), ker mi je sicer presuh, pretrd. Če je delam kot ga delam jaz, pa je bolj mehek in lepše razpade (bolje se ga meša).
Kuskus dam v posodo, ga zalijem z jušno osnovo (približno tako, da je pokrit kake pol centi prek kuskusa) in pokrijem. Pustim ene 5 minut in to je to. Tisto z maslom meni ni dobro, ker je preveč podobno polenti, ki pa je ne maram.
Občasno dam kuskus tudi v zelenjavno juho. Naredim tudi zavitke v stilu tortilje (palačinka, v katero zavijemo kuskus, pečene koščke piščanca, sirček, kakšno zelenjavo (npr. papriko popečeno, koščke paradižnika) in dam v pečico, da se sir stopi.
Forum je zaprt za komentiranje.