Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika domači zelenjavni namazi ali paštete

domači zelenjavni namazi ali paštete

Živjo!

Ima katera kakšen recept za zelenjavni namaz oz. pašteto? Najbolj me zanima sojina pašteta, pa mogoče kaj iz leče. Poznam namaz iz čičerike (humus) in malancanov (oba recepta sta iz tega foruma).

Hvala!

Lp!

Hej!

Pesto gotovo poznas. Lahko ga naredis sama ali pa uporabis za namaz kupljenega.

Ce pritisnes na post Kmecka pojedina – malo nizje, je Sonce poslala direktni link za leco v pikantni omaki. Malo nizje je Barb napisala recept za pasteto iz lece; je dobra.

Sicer pa lahko namaze naredis tudi po lastni fantaziji.
Jaz naredim s porom: zdusim por, dodam petersilj cesen, zmiksam – potem pa dodas lahko maslo ali ol. olje, zacimbe, malo sira ali skute, olive, kapre…

Zelo dober je gobov namaz. Na zaru popecene ( ali v posodi ali v pecici ) narezane gobe das v mikser, dodas petersilj, cesen, sol, poper, maslo in zmiksas.
Njami na popecenih kruhkih.

Vsemu zgoraj nastetemu lahko dodas tudi zmlete orehe, za okras pa polovicko oreha na vrh.

Nic ni narobe, ce zmesas tudi dve zelenjavi. Por – gobice, por- leca…
Ce imas rada trdo kuhana jajcka, dodas se to; ali malo majoneze, gorcice, kisle kumarice….
Jaz delam kar po intuiciji…pokusim in dodam 🙂

Lep pozdrav Babi

Pozabila sem omeniti se zepo docer namaz iz articok. Lahko zmiksas z dodatki ( petersilj, cesen, parmezan…) ze kupljene vlozene srcke articok ali svezim odstranis trde liste in skuhas. Trse liste porabim za omako ali juhico.
Ta namaz je res zelooo dober, ce imas rada malce trpko. Lp

Odkar sem si v Palmanovi kupila en majhen miksercek za 10 EUR (sem namrec v tranzitu…to pomeni, da se kanim preseliti in sedaj ne kupujem nic takega dragega, za kar nisem prepricana, da bom kasneje potrebovala ali imela kam dati…), sem cisto nora na namaze. Zmiksam prakticno vse, kar najdem in sledijo pojedine na opecenih kruhkih, z grisini, v sendvickih in kanapejih, itd.

Najveckrat se zgodi, da uporabim kak ostanek od kosila (npr. ce mi ostane piscancji file, katerega navadno kuham na pari, ali ce mi ostane kak koscek ribe, jetrc, vcasih uporabim tuno iz konzerve), dodam kako zlico kisle smetane, malo majoneze, morda malo skute, drobnjak, cesen, petersilj, kako kapro, kak koscek dimljenega sira, kako kockico sveze paprike…
obrnem gumbek in imam namaz! :-))
Ce drzim gumbek za kako sekundo manj in dodam drobtinice in jajce, namesto namaza dobim maso iz katere naredim polpetke :-))

Ojoj, oprosti. Sele sedaj sem videla, da bi rada nasvete za zelenjavne namaze!!!
No, v tem primeru se igram z raznimi strocnicami (rdeci fizol, cicerika) ali razlicno zelenjavo, kot so melancane in bucke, ki jih prej popecem na zaru, dodam zlico paradiznikovih kosckov, kapre, olive, petersilj, cesen, zlico konjaka…
Zelim ti veliko uzitkov pri eksperimentiranju.

Skuhamo zeleno sojo, jo zmiksamo v mixerju, dodamo česen, poper, sol, peteršilj in po okusu bučno olje- zopet zmiksaš.

Praktično iz vsake zelenjave lahko pripraviš namaz. Odličen je iz graha, soje, fižola, rdeče pese – (stročnic na sploh).S paličnim mešalnikom pasirani zelenjavi dodaš začimbe po okusu (česen, čebulo, petršilj, drobnjak…..), morda kislo smetano ali skuto in namaz je narejen.

Odlično se poda krompirju ali kot namaz za kruh….
Dober tek.!

Praktično iz vsake zelenjave lahko pripraviš namaz. Odličen je iz avokada, graha, soje, fižola, rdeče pese – (stročnic na sploh).S paličnim mešalnikom pasirani zelenjavi dodaš začimbe po okusu (česen, čebulo, petršilj, drobnjak…..), morda kislo smetano ali skuto in namaz je narejen.

Odlično se poda krompirju ali kot namaz za kruh….
Dober tek.!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close