Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Čemaž za v rižoto?

Čemaž za v rižoto?

Imam nekaj svežega čemaža. Bi naredila rižoto s čemažem, lahko tudi še s kakimi drugimi sestavinami (v kolikor pašejo zraven).
Kako vi kombinirate čemaž v rižoto? Kak fajn recept? Gre še kaj dobrega v to rižoto? (Bučke, šampinjoni, kaka druga zelenjava…?)
Hvala za ideje in recepte!

Pozdravljena,

seveda, čemaž gre super v rižoto. Pazi le, da ga dodaš, ko rižoto že odstaviš z ognja – nasekljan čemaž vmešaš v rižoto. Drugače preveč oveni in izgubi zdravilne lastnosti. Paše pa seveda k zelenjavni rižoti (z grahom, šparglji, bučkami,…).
Dober tek!

je prejšnji teden naredil rižoto po temle receptu: http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Article=1597
Meni se je zdela ena najboljših rižot. Po mojem mnenju bi v tako rižoto pasal piščenjčje meso, sicer pa je po tem receptu bila dovolj ‘bogata’.
Lp.

Mi smo včeraj mrzlo rižoto s čemažem. Riž sem skuhala v vodi in odcedila. Potem sem naredila omako iz skute, malo sirčka, malo jogurta, avokada in čemaža. Začinila sem s soljo in kajenskim poprom. Vse skupaj premešala in dodala k rižu. Super kombinacija. Sicer pa jaz vedno kuham zelenjavne rižote. Podušim čebulo, papriko, bučke in paradižnik. Tej mešanici enkrat dodam grah, drugič gobe. Vse skupaj začinim s soljo, poprom, žafranko in veliko svežimi zelišči.

Živi in pusti živeti

Čemaža dodaš kakšno dve žlici za okus.
Kaz dodajam kar pesto.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close