Avokado
Zdravo,
kot vsi vemo je avokado izredno zdrav. Ampak jaz imam manjši problem, ker ne vem ali je bil moj še nezrel, ali enostavno zanič. V soboto sem kupila avokado, bil je malo temnejše zelene barve. Ni bil svetlo zelen, torej še ne ČISTO nezrel. Dala sem ga lepo v papirnato vrečko in nad radiator do včeraj – torej skoraj 5 dni. Potem je bil temno temno zelen, skoraj črn, in ko sem ga prerezala na pol si ga lahko “razpacal” z žličko, tudi peška je šla brez problema stran. Samo sedaj mi ni jasno, zakaj je imel tako čuden okus. Grenko kisel s primesjo nevemčesa-skratka ni šans da bi ga jedel samega…
Kako naj naslednjič vem da je res že zrel, ker avokadi naj bi bili sicer zelo okusni ali ne? Imam še enega, pa nevem kdaj naj ga odprem..
Hvala
Nekateri so bolj svetlo zeleni, drugi bolj temno zeleni. Nekateri imajo gladko skorjo, drugi ne. Avokado prepoznaš, če je zrel, tako da s prstom pritisneš na njega. Mora biti mehak /čutiš pod prstom/. Če je trd kot kamen, še ni zrel.
Jaz vedno kupim že zrele, torej vsaj malo mehke. Če je premalo mehak, je dovolj , da stoji na pultu v kuhinji dan, ali dva. Vmes moraš malo poskusiti, če se je zmehčal.
Forum je zaprt za komentiranje.