Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika S čim gostite omake?

S čim gostite omake?

Ne vem,nikoli mi ni lepo gosta.Pa sem probala,z moko,kislo smetano.S čim naj še probam?

LP

Z drobno naribanim krompirjem.

Omake gostim (sem so vštete tudi golaži, goste juhe in enolončnice) z:

čebula
moka
zelenjava (korenček,paradižnik,paprika….zmiksano)
drobtine
smetana
griz
vino
krompir

odvisno od vrste hrane.

Krompir skuham,pa ga naribam v omako?

Ja, gosta ni ker si dala preveč vode, ali pa premalo mokce.

Omako lahko rešiš tako, da pustiš še nekaj časa vreti, da voda “uvre”, ali pa še dodatno zgostiš s kakšnim gostilom…

Če bi napisala točno kakšno omako delaš, omako iz česa in za k čemu, bi ti svetovala, kako jo prav narediti.

jaz gostim z DROBTINAMI (oz. kar malo svežega kruha nadrobim) ali ZENFOM, će paše k okusu

Z zmletimi ovsenimi kosmiči.

Zanima me predvsem za mesne omake in za enolončnice.

ne nalivaj toliko vode gor, raje duši v lastnem soku.

meni se zdi, da ob vsem tem zgoščevanju hrana popolnoma izgubi okus.

Jaz pa zadnje čase prakticiram drobtine,sem pobrala od sestre.In mi je dosti boljše kot moka. Je ne uporabljam več. lepo zgosti, okus je pa čist enak, oz še boljši, saj mi je znala moka kar pokvariti okus, pa čeprav sem zmeraj delala samo podmet.

JAZ SPLOH ne uporabljam moke in drotbin.Ampak mi zmeraj uspejo dobre omake ki jih naši z veseljem pohamsajo.

Najprej prepražim meso na maščobi kar nekaj časa z obeh strani da meso spusti svoj sok, potem dodam narezano na koščke zelenjavo(najpogosteje samo čebulo, česen) in dodam kakšne bučke,jajčevce, paradižnik, papriko in potem vse skupja pražim nekaj časa da se pomešajo okusi.Potem če je treba dolijem čisto malo vode in proti koncu dušenja ko je meso mehko, poberem ven zrezke in omako pretlačim z paličnim mešalnikom da postane kremasta, dodam še malo smetane, začimb.in meso nazaj v omako, to je to.
Omaka je super, kremasta brez koščkov vidne zelenjave, brez moke in zelo dobra.

To velja za zelenjavne omake, ampak se zgodi da moraš tudi kaki golaž mal zgostiti, pa omako od filanih paprik. Vodene omake ne maram, ok golaž toliko oz. dvakrat več čebule kot mesa, ampak če se pa zgodi, pa doliješ preveč vode, pol pa krompir in drobtine pojejo.

Omake in tudi golaž lahko gostimo z bučkami. Meni je super. Bučke se v malo vode skuha, zmiksa in zalije meso. ODLIČNO! Nimajo kalorij, nimajo posebnega okusa, lahko se kombinirajo k mesu. Same pozitivne točke. Vredno je poskusiti.

s kruhom ali zelenjavo, krompirjem

čebula, krompir, zelenjava, moka, drobtine, gustin

L.P.!

Ena je nekoč napisala, da s pirejem v kosmičih. NI sicer najbolj naravno, pomaga pa hitro.
lp

Nihče ni tako dobro podkovan, da mu ne bi kdaj pa kdaj zdrsnilo.

Jaz uporabljam Gustin-jedilni koruzni škrob.Ta nadomešča moko.Z njim lahko gostiš peciva,juhe,omake…

Gustin je zakon.

jabolko – ne pa moka

Če mi res ne preostane nič drugega, jo zgostim tako da v kozarec vsujem malo moke, zmešam z malo vode in to vlijem v golaž in počasi premešam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close