Ferrero rocher
Mojstrice, a katera ve za kakšen približek recepta za kroglice ferrero rocher? To je naša najljubša kupljena sladkarija in zadnjič sem na Trubarjevi v Lj. odkrila Rustiko (?), kjer imajo poleg pekovskega peciva zlasti veliko prav posebnih tortic in različnih čokolatinov, pralinejev – in med njimi tudi ferrero kroglice. Seveda niso bile kot originalne, ampak dobre pa, dobre. No, drugače bomo pa čokoladne povaljali v grobo sesekljanih lešnikih. Hvala in lep pozdrav, Medeja
Ferrero rocher oz. RAFAELO kroglice! evo tukaj je preizkušen recept:
v 1/2 dl mlačne vode raztopiš 9 dag sladkorja, dodaš 10dag kokosove moke, 10dag margarine, 10dag mleka v prahu in po okusu mletih mandeljev (mandelji morajo biti mleti brez olupov-zato da so kroglice zares bele, čeprav je take mandelje zelo težko dobiti).
Pripravljeno maso daš v hladilnik, da se strdi. Nato oblikuješ kroglice in jih povaljaš v kokosu (če imaš voljo še daš v vsako kroglico en cel mandelj).
Pa dober tek
Beno
No, pa sem. Oprosti za zamudo.
Torej, recept:
za 25-30 kroglic
10 dag mletega sladkorja
10 dag grobo mletih in popraženih lešnikov
10 dag fino naribane Manner čokolade
1 – 2 rumenjaka
manner kuvertura za oblivanje
10 dag mletih in popraženih grobo mletih lešnikov za povaljat
iz zgornjih prvih štirih sestavin zamesiš “testo”, če želiš dodaš malo ruma (čeprav tega v ferrero rocherju ni) in oblikuješ kroglice. Pustiš, da se malo osušijo.
Nato jih z vilico potunkamo v čokoladno glazuro in jih denemo v posodo z lešniki in jih v njih povaljamo. Nato jih damo na peki papir, da se ne bi preveč prijele na podlago.
To je recept, prepisan iz ovitka Manner jedilne čokolade. Na sliki izgledajo kot prave ferrero rocher kroglice. Vendra te nimajo tiste kreme, ki si jo ti verjetno želiš. Jaz bi jo naredila tako, kot se naredi masleno čokoladno kremo za torte in bi ji vmešala malo mleth lešnikov. Še manj pacanja pa je , če lešnike primešaš kar nutelli ali viki kremi. Nato bi vzela tisti nastavek od krasilne vrečke, ki ima podaljšan ozek tulec (npr. za polnit krofe), nadevala v vrečko kremo inšla s tulcem v vsako kroglico (preden jo pomočiš v glazuro seveda) in “naredila s tulcem malo prostora za nadev” – malo migaš s tucem sem in tja, toda ne preveč. Kroglica bi se malo raztegnila in nato notranjo “votlinico” polniš z nadevom.
Potem z prstom poskušaj nekako zapret tisto luknjico, lahko tudi s prihranjenim testom, ki ga daš prej na stran. Šele nato bi jih potunkala v čokolado in povaljala v lešnikih.
UPam , da ti je bilo kaj v pomoč.
Aja, še nekaj da ne pozabim. Za obliv je najbolje, če ga delaš iz nove Manner kuverture, ki sem jo jaz zasledila v novem Tuševem katalogu.
Imajo 3 okuse: mlečni obliv, temni obliv in beli obliv. Sem jih že poskusila in so res fajn. Obnese pa se tudi, če jih boš oblivala s prelivom po receptu za preliv za sacher torto, ki sem ga že enkrat napisala. Tako sem jaz danes oblivala kroglice in so res lepo uspele.
Javi, če boš našla recept za preliv. Če ne, ti ga bom še enkat napisala.
Hmmmm, ideja je kar mamljiva. Mogoče se je pa še lotim.
Danes sem pa delala marcipanove kroglice, ki sem jih oblivala s čokolado. Ati je hotel kar vse sproti pojest 🙂 Njam!
lp Zala
Jaz imam v knjigi recept za Mozartove kroglice. Iz ohlajene nutele narediš kroglice, potem jih oblečeš v marcipan in povaljaš v čokolado. Če te zanima točen recept lahko drugič napišem. Jaz sem dva dni nazaj spekla piškote, ki so zelo krhki, v sredini namazani z nutelo, okrog povaljani v sesekljane orehe, lahko bi bili lešniki,.. Hči je rekla, ej mami to je pa tak okus kot ferrero rocher. LP
Evo recept Mozartove kroglice, prepisano iz knjige pecivo in sladice za celo leto založba Prešernova družba. Super knjiga!!!
Za okoli 60 kroglic
200 g čokoladnega nadeva z lešniki
200 g marcipana
2 žlici češnjevca
7 g pistacijevih sesekljanih jedrc
125 g sladkorja v prahu
100 g fine temne jedilne čokolade
Čokoladni namaz dobro ohladimo, nato pa iz njega izoblikujemo kroglice s premerom 1,5 cm. Kroglice postavimo v hladilnik. Marcipan zmešamo s češnjevcem, sesekljanimi jedrci in sladkorjem v prahu(2 žlici ga prihranimo), iz tako pripravljene zmesi pa oblikujemo pribl. 2 cm debele svaljke. Svaljke narežemo na toliko kosov, kolikor smo naredili kroglic iz čokoladnega nadeva. Vsak kos posebej razvaljamo na delovni površini, ki smo jo pred tem potresli s sladkorjem v prahu. Kroglice iz čokoladnega nadeva ovijemo v razvaljane koščke marcipanovega testa, nato pa med dlanmi še enkrat povaljamo kroglice.
V kozico, ki smo jo postavili v vodno kopel, razlomimo na koščke čokolado, jo razpustimo in vanjo drugo za drugo pomočimo kroglice. Iz čokoladnega jih poberemo z vilicami, pri čemer jih podržimo nad kozico, dokler z njih ne odteče odvečni obliv., za tem pa jih preložimo na kos pergamentnega papirja. Počakamo, da se čokoladni obliv strdi, med tem pa kroglice ves čas obračamo. Gotove hranimo v hladilniku.
Jaz jih bom delala zdajle, s tem da bom spustila pistacije in češnjevec, dodala bom pa sesekljane lešnike v katere jih bom na koncu povaljala.
Orehovi kolački ( kretivna kuhinja)
Sestavine za 42 kosov
1/4 kg gladke moke
15 dag masla
7 dag sladkorja v prahu
2 rumenjaka
1 jedilna žlica ruma
3 dag citronata – jaz sem dala kar limonino aromo
1 noževa konica pecilnega praška
Za okras;
1 majhen kozarec nutele
5 dag orehov sesekljanih ali mletih
42 polovičk orehovih jedrc
Začimbe in dodatki;
sol
jajce za premaz
moka
1. Za krhko testo nadrobimo moko, maslo in ščepec soli ter z ostalimi sestavinami hitro ugnetemo testo. Testo zavijemo v folijo in za pribl. 30 minut postavimo na hladno.
Pekač obložimo s papirjem za peko in pečico segrejemo na 180 stopinj
2. Testo na pomokani površini zvaljamo nekaj milimetrov debelo in izrežemo majhne kroge.
3. Polovico keksov premažemo z ražvrkljanim jajcem in obložimo z orehovimi jedrci. Kekse položimo na pekač in pečemo pribl. 14 min. Kekse vzamemo iz pečice in jih ohladimo.
4. Neobložene kekse premažemo z nutelo in zložimo z ostalimi keksi.
To je original recept. Lahko bi bili namesto orehov tudi lešniki. Nutelo namažeš kar na debelo, pribl 1/2 cm, stineš skupaj po dva keksa in porolaš v sesekljanih orehih, da se primejo nutele. So zelo krhki in zelo slastni. LP
Jaz sem naredila marcipan po Zalinem receptu. Zdaj se pa ne spomnim ali je bil objavljen na tem forumu ali na kulinariki. Malo pobrskaj.
Jaz sem mocartove kroglice naredila s tem da sem jih na koncu povaljala v sesekljanih lešnikih. Mnjaaam!
Naredila sem svojo različico rafaellota. V sredino sem dala lešnik okrog kremo, ( za kremo sem enkrat že pisala recept pod Markovi piškoti. ) nato v hladilnik, da se je malo utrdilo. Nato sem to oblekla v marcipanovo maso in oblikovala kroglico. Kroglico sem pomočila v bel čokoladni obliv in povaljala v kokos moko. Mnnnnjjjjjaaaaammmmmiii. LP
Evita,
recept je v originalu poslala Babi, jaz sme se samo ravnala po njenih navodilih. Recept za ta marcipan pa je objavljen na tem forumu in tudi na kulinariki sem napisala recept za pečena jabolka za marcipanom in vanilijevo omako. Okusi se res neverjetno ujemajo.
Ne boš verjela, ravno sem jedla čokoladni srček iz Mozartove bonboniere 🙂 Ni kaj, res je dober ta marcipanov nadev s spistacijami, in še malo ima arome po rumu ali nečem podobnem.
Ampak, roko na srce: Babi, marcipan po tvojem receptu je boljši!
LP zala
Forum je zaprt za komentiranje.