Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika tiste, ki ste že kdaj delale piščančji žur – kako ste ga naredile?

tiste, ki ste že kdaj delale piščančji žur – kako ste ga naredile?

kako se to naredi? če daš sir gor, a se ta potem ne stopi? potem je v bistvu na kosih mesa samo še pršut, ali ne? sir pa steče dol in se s smetano pomeša(?)

Jaz sem ga naredila tako, kot piše v receptu, samo smetane in sira sem dala manj, ker bi nam bilo sicer prebogato, premastno.

sem brala recept, ja. ampak…mi enostavno ni jasno kaj je s tem sirom potem…itak se stopi…?

uporabljaš sladko smetano sicer? domnevam, da ja…

Pa to je res enostaven recept, no. Delaj točno po njem. Nekaj sira se zapeče na mesu, nekaj ga steče dol-

ta recept je meni kar neki. ful vsega, nabito okusov, o kalorijah raje ne bi, kje si še videl pršut in perutnino skupaj? pustila sem se nategnit od milijona pozitivnih mnenj in odličnih ocen, dobro, de gustibus non est disputandum, ampak meni je bila to ena najbolj brezveznih jedi, kar sem jih kdaj naredila. v bistvu gre za naključno nametane sestavine iz kao “gurmanskega višjega srednjega razreda”. kot da bi recimo lososa pekli s kaviarjem v šampanjcevi omaki. “Mora” bit dobro, že zato, ker se sliši zgornji razred.

v glavnem ja, sir se stopi, vendar ostane na mesu in pršutu, smetana naj bi bila omaka, pršut pa neha bit pršut

Ja, se stopi, in malo ga tudi steče dol. Malo se ga pa zapeče po vrhu zrezka. Smetano sem vzela tekočo sladko in jo še razredčila z mlekom.

Verjetno bi bilo bolje, če bi vzela smetano za kuhanje (je manj mastna), ampak vseeno bi dodala še malo mleka. Toliko smetane mi je sicer preveč.

Sir daj bolj na sredo zrezka, ne toliko po straneh, ga bo več ostalo gor. Lahko pa ga dodaš tudi šele tik pred koncem pečenja, ko je jed praktično že gotova – samo dodaš sir in daš pod gril z zelo visoko temperaturo. POtem se ti bo sir zelo na hitro zapekel gor in niti ne bo imel časa steči dol.

A se lahko pršlepam? 🙂 Sama sem že parkrat delala tole in je dobro. Samo vedno se mi smetana sesiri. Sicer ni slaba, ampak vseeno. Kje naredim napako?

Sama obožujem to jed. Recepta sicer nisem pogledala. Sama na zrezek piščanca (mora biti zrezek, ne pa kar en kos s kostjo) ne dam rezine pršuta, temveč rezino tistega mesnega narezka, ki ga imam trenutno v hladilniku, lahko je npr. tudi šunka ali slanina. Izključno samo eno rezino in to samo tja, kjer je meso – ker če visi čez, hkrati pa ni del namakan od omake, se ta narezek sežge.

Nato dam gor rezine sira, kul je, če gre za čimveč vrst sira, – samo na meso in polijem še smetano, ki mora biti sladka, drugače pa sem uporabila že tisto tršo, ki sem jo malo zredčila z mlekom, uporabila pa sem tudi tisto tekočo. Smetana mora zrezek fajn pokrivat, ne sme pa zrezek plavat v posodi. Na začetku moraš 10 minut peči pokrito, nato odkrito do konca.

V začetku dam na zrezek tudi sol in rožmarin v prahu.

Jed je super, če moš kuhat za več ljudi – dela pa ni prakitčno nobenega. Zraven je fajn ponudit testenine, ker ostane omaka iz smetane.

Delam točno po receptu, vedno odlično, primernoo za večjo skupino ljudi nahranit.

Delala, večkrat. Vedno s smetano za kuhanje. Omaka je super za po rižu in niti malo preveč kalorično, razen če ješ s kruhom, zvečer,… drugače pa – jaz nisem imela mastno, saj pa ne daš nič mastnega.

Smetana je sama maščoba. Sem naredila dvakrat in se mi tudi smetana sesiri in to ne izgleda ravno lepo. Sem pa tudi uporabila smetano za kuhanje. Okusno sicer je, vendar res zelo kalorično.

Delala samo enkrat. Smo pojedli, ampak me ni prepričalo.

Mi je stokrat boljša sama smetanova omaka, na koncu pa dam na vsak kos mesa še rezino sira.

Še dodatno meso pa se mi ne zdi, da ne paše zraven.

Tudi jaz se čudim vsem pozitivnim mnenjem. Naredila samo enkrat in nikoli več. Se mi zdi, da imajo eni res visok tolerančni prag za “dobre jedi”. Nam je bilo vsem kar nekaj. Najbolj pa je narobe dajati surovega piščanca v pečico in ga politi s smetano, ker med pečenjem steče veliko vode iz piščanca in potem se v tej vodi smetana sesiri, vode je veliko preveč. Skratka tako po videzu kot po okusu nič posebnega. Po videzu na koncu zgledajo kosi piščanca, ki plavajo v sesirjeni smetani, nekaj sira se zapeče, nekaj steče v sesirjeno zmes. Kr neki, skratka.

Premastno prebogato. Grozno.

Mala malica! Mal okrasiš s slamo pa kakim pisanim perjem, raztrosiš suh kruh pa kako koruzo po tleh, pazi sam, da ne bo preveč piva teklo; mi smo meli kr velike težave ker so se nam ga eni smotani piščanci neki napili pol so pa kikirikali pa se drli že navsezgodi, da so sosednje čist ponoreli pa klicali policijo! Tko da svetujem da raj une abstinente iz Perutnine povabi, so mal bol anemični kot pa lokalci!!! Pa velik zabave!

Enkrat smo ga naredili. Prvič, zadnjič in nikoli več, ker nam ni bil všeč. Kr neki.

Okusi so pač različni. Ponavadi ga pripravim s navadno šunko in s toast sirom, prelijem pa ali s smetano za kuhanje ali par žlic kisle smetane, pa vedno v ozkem pekaču zelo majhne fileje (4 x 4 cm) potem šunka – ena plast, sir in zopet fileji. Čez pa smetana. Pršut mi je ok, samo sem potem zelo žejna. Sem pa na sir dala tudi že rukolo ali svežo baziliko. Mal je treba probat, je pa enostaven recept, saj tako jaz mislim.

a mi lahko ena točno po korakih napiše kaj morem naredit in katere sestavine uporabit? prosim 🙂

A smetana pa sir pa nista mastna, ali kaj?

A smetana pa sir pa nista mastna, ali kaj?[/quote]

Jaz sem tudi na to pomislila – kako, nič mastnega? Sir je masten, smetana je mastna, pršut je masten, pa še z maslom namažeš pekač. Če komu ni jasno, da je to kalorična bomba, polna maščobe, bi se moral krepko podučiti o načelih zdrave prehrane. Pa ne pravim, da ne bi smeli tega nikoli jesti – kakor pač komu paše. Ampak trditi, da jed ni mastna, je pa oslarija, žal.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close