Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Recept za “kruhove mafine”

Recept za “kruhove mafine”

Živjo!

Na netu sem dobila en enostaven recept za “mafine”, če jim lahko tako rečemo.
In sicer masa je: mleko, jajca, moka, sol, maslo;

jst bi zarad določenih stvari malo spremenila sestavine in sicer: sojino mleko, jajca, ajdova moka, sol, maslo;

in me zanima tiste ki imate izkušnje, bo to ok? predvsem me zanima sojino mleko oz. napitek namesto navadnega mleka…? A bodo kruhki narasli in bodo za jest? :)))

Zadeva ne bo narasla, ker nimaš nobenega sredstva za vzhajanje.

Pecilni prašek, soda bikarbona, kvas … Nekaj od tega mora bit, drugače zadeva ne naraste.

Zamenjava navadno mleko – sojino mleko na samo vzhajanje nima vpliva, lahko uporabiš tudi vodo, pa bo OK.

Ne vem, jaz se soje izogibam kot hudič križa.

Bolj problematična je zamenjava ajdova moka – navadna moka. Ajdova moka ni krušna moka, kar pomeni, da ne vsebuje glutena, gluten je pa odgovoren za to, da se testo razvleče in postane rahlo. Pri ajdovi moki tega ni, tudi če uporabiš kvas ali pa recimo sodo. Malce bo že naraslo ampak bodo v testu luknje in na splošno bo bolj zbito.
Če hočeš dober rezultat in seveda, če nisi alergična na gluten, potem zamenjaj največ 1/2 moke z ajdovo, ostala pa naj bo npr. pirina ali pa kamutova. Ti dve sicer vsebujeta gluten, ampak je drugačen kot v pšenični moki. Mafini bodo vseeno bolj kompaktni in drobljivi. Ampak verjetno dovolj rahli, da bodo za pojest.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close