Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Ticini masa za torte

Ticini masa za torte

Živjo!

Mogoče kdo ve, kje se da v Lj. kupit to maso – za “prevleko” tort in oblikovanje figuric?

Hvala in lep dan!

V podhodu Ajdovščina-trgovina bomboni e chocholate .

domača torta je bolj vredna, če je dobra, kot pa če je lepa…. tičino masa pa je za kamuflažo neokusnih tort, da vsaj izgleda lepo, če že za pojest ni.

drugače pa mislim, da se dobi v slaščičarni vrhnika na brnčičevi..

Moj nasvet, ti pa svoje neumne nasvete deli kje drugje, na temah, kjer se spoznaš, ne pa tam, kjer nimaš pojma!!!
Ni važno, kakšna je torta zunaj, premazana s smetano ali tičino, ali je dobra not je odvisno le od tistega, ki jo speče, ne pa od zunanjega izgleda. In tudi torta, ki je samo smetano premazana ni nujno, da je fantastična, mar ne?
In mimogrede, pa še kako je lahko torta dobra in lepa.

tole pa ne bo držalo najbolj. Jaz sem pa tičino maso uporabila ravno zato, da je torta dobila piko na i, tako da ……. Je pa res da sem jaz delala Nutellino torto

Kje kupit?
dobiš jo na Brnčičevi ul. v Ljubljani v Pekarni Vrhnika ali pa v podhodu pod Ajdovščino v Ljubljani

flo http://florijan.moj-album.com/

kaksna je pa cena?

moj point je bil, da je tičino masa ogabna že sama po sebi in da je škoda denarja samo za to, da neko komaj užitno zadevo pacaš gor po čisto spodobni torti.

ampak, vsak po svoje, jaz torte raje pečem z domačimi sestavinami.

poleg tega, pa sem jaz vsaj odgovorila avtorici na vprašanje, ti kaj drugega kot gobcat itak ne znaš.

Tuki jo tudi dobiš.

moj point je bil, da je tičino masa ogabna že sama po sebi in da je škoda denarja samo za to, da neko komaj užitno zadevo pacaš gor po čisto spodobni torti.

poleg tega, pa sem jaz vsaj odgovorila avtorici na vprašanje, ti kaj drugega kot gobcat itak ne znaš.[/quote]

Auč, a sem ti stopila na rep, a, da cviliš? Tudi moje torte so domače, brez skrbi, tičino pa kupim, tako kot ti smetano. Ali je mar od tvoje domače krave???

Sicer pa ti nisem kriva, če nisi sposobna narediti lepe torte, pa tu pljuvaš po tistih, ki smo.
Avtorica je pa odgovor že dobila, zakaj bi se jaz ponavljala.

Predvidevam, da jajca sama zneseš. To morajo biti dobre torte, bravo! Sicer pa važno, da so “domače” sestavine iz Mercatorja. Moje tudi, veš.

:)))

jaz jo delam doma po tem receptu in mi vedno uspe, pa še okusna je.
http://www.kulinarika.net/recepti/13212/sladice/marshmallow-fondant/?offset=80

poleg tega, pa sem jaz vsaj odgovorila avtorici na vprašanje, ti kaj drugega kot gobcat itak ne znaš.[/quote]

Auč, a sem ti stopila na rep, a, da cviliš? Tudi moje torte so domače, brez skrbi, tičino pa kupim, tako kot ti smetano. Ali je mar od tvoje domače krave???

Sicer pa ti nisem kriva, če nisi sposobna narediti lepe torte, pa tu pljuvaš po tistih, ki smo.
Avtorica je pa odgovor že dobila, zakaj bi se jaz ponavljala.

Predvidevam, da jajca sama zneseš. To morajo biti dobre torte, bravo! Sicer pa važno, da so “domače” sestavine iz Mercatorja. Moje tudi, veš.

:)))[/quote]

še vedno eno samo gobcanje in hvalisanje :)))
vau, lepo torto znaš naredit. omajgod. sicer pa, kdor hoče jesti tisto ogabo od tičine, pa naj jo je…

To ni še nič. Čaki, da še slikco pošljem. :))))

Sicer pa, kakor za koga, mar ne? Avtorica se je odločila za tičino, ni spraševala za mnenje, ali bi ali ne bi tičine, mar ne? Tolk o gobcanju…

Zadnja torta, ki sem jo jedla, je bila božansko dobra. Same prvovrstne sestavine, narejena doma (ne pri meni, ampak pri znanki) in za piko na i, je bila tudi na zunaj prelepa in predvsem unikatna, čeprav je bila oblečena s tičino maso.
Jaz sicer to maso olupim dol in je ne pojem, otroci so pa veseli, ker je torta tudi lepa za videti, ne samo (zelo) dobra.

samo vprašam:
“zakaj se ji pa reče TIČina masa?”

a ker stoji? je to uradno ime?

Jaz jo tudi sama naredim, saj ni nobena umetnost, samo veliko sladkorja v prahu, voda, malo želatine – za nekatere očitno ogabno?

Jaz tičino maso naročujem pri Ramsu, je malo bolj mehka kot iz PV samo jo pa pripeljejo na dom. Meni osebno tudi tičina masa ni dobra, jo pustim na krožniku, otroci pa jo obožujejo. Torte pa delam zelo sočne in domačih sestavin, ker praškastih in suhih tort ne maramo.
Za otroke je super, ker lahko narediš z njo kar hočeš, moji ponavadi že 1 mesec pred rojstnim dnevom izbirajo kakšno torto bi radi. Tole smo delali vsi 4 – je. (Jaz in otroci)
http://www.kulinarika.net/albumslika.asp?hash=JGqqLIFrJC4qEMwD

Zakaj taki dialogi,lepo vas prosim,kje je sšpoštovanje?

Konc konceu ene zanima masa.. ne pa kdo naredi boljšo torto…

Ta tičini masa je meni enostavno ogabna…in ne jem torte kjer je to gor!

Odgovor Svedr: Niso vse mase enake. Moja kolegica peče torte, pa je imela kar nekaj težav, da je najdla pravo. Verjetno si probala kakšno poceni Češko al pa Poljsko varianto.

Fondant (tičino/tičina masa, tudi ticino/ticina masa) – res enostaven recept 🙂
sestavine
• 1 (10-gramska) vrečka želatine v prahu
• 50 ml hladne vode (za želatino)
• 100 g fruktoze (jaz sem jo kupila v Kalčku, če se dobi pa še kje drugje, se pa priporočam za informacijo )
• 20 ml vode (za fruktozo)
• 1 jedilna žlica glicerola (dobi se v vsaki lekarni)
• 900 gr presajenega sladkorja v prahu

postopek
• Vrečko želatine stresi v 50 ml hladne vode, da nabrekne.
• Sladkor v prahu presej v globoko posodo.
• Fruktozo in 20 ml vode zmešaj, postavi na štedilnik in počakaj, da zavre. Fruktozni sirup kuhaj še 30 sekund.
• Fruktozni sirup odstavi z ognja in takoj vmešaj vanj žlico glicerola.
• Vroč fruktozni sirup z glicerolom vmešaj v nabreklo želatino in mešaj, da se slednja stopi. (Če uporabiš premajhen kozarec za želatino, kot nekateri, obrni postopek in želatino flikni v fruktozni sirup. )
• Tak sirup zdaj vlij v jamico sredi presajenega sladkorja in s kuhalnico mešaj, dokler se da, nato fondant prevrni na posladkorjeno delovno površino in ga gneti, dokler ne dobiš lepe okrogle kepe.

MASA, KI VEDNO USPE!

Lp in dober tek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close