Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Prehrana, prilagojena tipom krvnih skupin

Prehrana, prilagojena tipom krvnih skupin

Vsak je edinstven – naj bo takšna tudi prehrana!

Tudi forumi so zadnje čase vse bolj natrpani s koritnimi nasveti za zdrav način življenja. Ker so tehnike zdravljenja tradicionalne medicine vse bolj na prepihu in predmet negodovanja ljudi, dobivajo alternativne metode vse več manevrskega prostora. Vendarle pa smo zaradi preobilice informacij v nevarnosti, da postanemo nepopravljivo zmedeni in ne vemo, čigavim nasvetom lahko pripišemo največjo verodostojnost. Rezultati novih raziskav si sledijo iz dneva v dan, ne vemo pa, kaj bi pravzaprav z njimi.

Že v osnovni šoli smo se učili, da posameznika v njegovem življenju izoblikujeta genotip in fenotip, zato je po mojem mnenju izrednega pomena, na kak način “se lotimo” življenja. V mislih imam seveda kondicijo našega fizičnega in mentalnega zdravja, ki pa je neločljivo povezana z našim odzivanjem na zunanje dejavnike, med katerimi igra stres vse bolj odločilno vlogo, našo genetsko predispozicijo in ohranjanjem čustvenega ravnovesja. Pri vsem tem pa seveda ne smemo pozabiti na bistevi element – ustrezno prehrano!

Ravno v povezavi s to temo mi je prijateljica pred časom v branje predlagala knjigo, prilagojeno ravno na to tematiko. Njen naslov lepo povzame njeno bistvo: 4 načini zdravega življenja za 4 krvne skupine – individualizirani recepti za boljše zdravje in metabolizem ter za doseganje čim večje vitalnosti v vsakem življenjskem obdobju. Že nekaj časa upoštevam nasvete za zdrav način prehranjevanja, v povezavi s tem pojem tudi več sadja in zelenjave. Pri tem seveda skušam čim bolj slediti nasvetom, katere hrane se je priporočljivo izogibati in katere so v skladu z mojo krvno skupino.

Prepričanje, da bi krvna skupina lahko v določeni meri vplivala na mojo osebnost, je bilo zame novo, vse bolj pa opažam, da navedene karakteristike v določeni meri držijo tudi zame. Kot imetnica krvne skupine 0 sem opisana kot samozavestna, pragmatična in potrpežljiva, najbolj pa ektrovertirana. Mogoče je tudi to eden izmed razlogov, zakaj želim svoje izkušnje deliti na tukajšnjem forumu.

Pred nekaj leti sem se tudi zdravila zaradi bolezni ščitnice in v tej knjigi sem naletela na zanimivo razlago, ki mi je osebna zdravnica seveda ni razložila, pa sem se nekaj časa spraševala, kje bi lahko bili vzroki za nastanek bolezni.

Telovdba je postala vse bolj pogost način preživljanja mojega prostega časa, za razliko od prej pa se vse bolj izogibam mleku in mlečnim izdelkom, vsakodnevnega jedilnika pa si brez veliko zelenjave pravzaprav ne znam več predstavljati.

Sicer pa moje osebne izkušnje na tem mestu niti niso tako pomembne. Napotki, ki se prilagajajo 4 različnim krvnim skupinam, so po mojem mnenju vredni natančnejše pozornosti, zato knjigo priporočam vsem, ne glede na starost ali zdravstveno stanje.

Ima tudi kdo izmed vas podobno izkušnjo?

Sama se prehranjujem v večini po svoji krvni skupini. Ne bom rekla da 100%, ampak 75% pa sigurno.

To prakticiram že dlje časa. In je super. Težo držim, počutim se polna energije, ne napenja me nič,želodec me ne boli. Bi priporočala da si vsak prebere to knjigo.

Sem krvna skupina A in piše da uživanja mesa ni priporočljivo. Kaj mi predlagate?

Food List – Meat – A[/url]

Ker se poskušam prehranjevati tako, kot mi narekuje telo – nekatera hranila mu pašejo, druga manj – sem šla malo pogledat, kaj pravijo zapisi o tem prehranjevanju po krvnih skupinah. Ker se mi je na prvo žogo zadeva zdela kar smiselna.

Pa me je že takoj zmotilo to, da v prevem odstavku za mojo krvno skupino navajajo, da se nam sistem na mlečni izdelke še ni dobro prilagodil in da niso priporočljivi, ko pa malo nižje naštevajo priporočeno hrano, so med njimi tudi mleko, sir in jogurti.

Takoj mi je postalo jasno, da je vse skupaj spet eno mešanje megle in pobiranje denarja od kupljenih knjig ter predvsem metanje peska v oči ljudem.

Dragi Nepoznavalec, jaz vam predlagam, da uživate meso, ker je to prehranjevanje po krvnih skupinah očitno en larifari.

Dober tek in obilo zdravja vam želim!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close