Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika polnjene paprike

polnjene paprike

Vem, da zna vsaka od nas pripraviti dobre polnjene paprike, ampak vsaka po svojem receptu. Kakšen je torej najboljši recept?

lp
Modra

Maso pripravimo tako :
meso poražimo na čebuli, dodamo med praženjem česen, sol, poper, majeron, bazilika, s.rdeča paprika, pražimo toliko časa, da postane meso sivo, potem dodamo riž, še malce pražimo, da riž postane steklen, ohladimo zmešamo jajce v maso in še peteršilj.
Paprike obrežemo tik ob peclju, odstranimo pecelj in peške in paprike umijemo in napolnimo do 3/4 na tesno.
Omako naredimo tako na čebulo (popraženo) damo veliko paradižnika, 1 jušno kocko, poper, origano, rdečo papriko in še veliko česan. To tenstamo kakšnih 15 minut, zavrtimo in prepasiramo, da ni več lupin in pešk, prelijemo ob paprikah in dodamo še 1 lovorjev list. Kuhamo dokler ni riž kuhan.

Mi damo malo riža, ker imajo nekateri raje več mesa kot riža….
Zraven jemo pire krompir, včasih pa le kruh.

Meni pa so veliko boljše(vsak po svojem okusu), če riž samo malo pokuham, ohladim in dodam surovemu mesu, dodam začimbe sol, poper, malo origana peteršilj in prepražim čebulo in česen in dodam mesu . Vse dobro pregnetem, napolnim paprike, ki sem jih prej popekla v pečici.Za omaka pa na olivnem olju stopim sladkor v karamel dodam 2 žlici moke , dodam paradižnikovo kašo zalijem z mrzlo vodo dodam sol in to je to.
Dober tek

Mojca.

Žličko slaskorja, ki jo damo na čebulo pri omaki sem pozabila, da nimamo preveč kisle omake.

Jaz sem že pred otvortvijo te teme razmišljala, da bi naredila polnjenje paprike….ne bom jih delala po klasiki ampak po receptu, ki mi roji po moji glavi, ker se držimo ločevanja živil, kdaj pa kdaj bomo naredili tako, da bom čebuli še pred mesom dodala malancane na koščke narezane in korenje, ostalo nadaljevala kot klasiko riž bo pa izpadel….mogoče pa tudi jajc bomo videli…..

Jaz sem pa jedla nekoč eno bosankso jed, kjer so bile paprike polnjene z skuto in čebulo in ne spomnim se več natanko… se katera mora spomni tega recepta? Vse skupaj se potem peče v pečici. LP

Jaz pa ze polnjene paprike, dam v pecico malo zapeci, da postanejo zgoraj malo rjave. Tako se mi zdi, da imajo boljsi okus.
LP

Ali so bile te paprike morda polnjene s krompirjem?
Jaz pripravim tako: krompir olupim, narežem na kocke in ga za pet minut prevrem. Eno čebulo sesekljam in jo prepražim toliko, da postekleni. Na pol kuhan krompir odlijem, dodam prepraženo čebulo, sesekljan česen, petršilj, malo vegete ali pa samo posolim, poper in kozarček kisle smetane. S tem napolnim paprike in jih naložim na pekač. Pečem jih cca 30 – 45 minut. Paprikam se naradi zapečena kožica, ki odstopi.
Mi zraven jemo zeleno solato. Če ste dobri jedci, bo treba kar 2 večji papriki na osebo, lahko pa zraven ponudiš tudi kaj od mesa.
Pa še to – meni so na ta način najbolj okusne rdeče, mesnate paprike, ki pa jih trenutno še ni.

Dober tek in lep dan!

Dekleta, hvala za ideje. Zdaj se bom pa igrala z recepti in ne dvomim, da bo rezultat izvrstna jed.

Lep pozdrav vsem,
Modra

Draga Modra! Paprike nadete namesto z rižem z ješprenjem, so zelo dobre.
Postopek je isti samo, da riž zamenjaš s kuhanim ješprenjem. Za spremembo.
Lep pozdrav!

Mitka, dobra ideja, hvala!
lp
Modra

Jaz sem jih naredilo po temule nasvetu za polnjene paprike in so res zakon!

Zanimovo, se splača poskusit.

Sama jih imam najraje polnjene samo z mletim mesom in kuhane v paradižnikovi omaki, zraven pa pire krompir. Jih pa pripravim tudi drugače 🙂
Ena od meni ljubih jedi je peperonata in to se odlično uporabi tudi pri polnjenih paprikah.
Narežemo bučke, jajčevce, krompir in paradižnik na majhne kocke, potenstamo in napolnimo predhodno očiščene paprike. Na koncu naribamo parmezan in pečemo v pečici cca 40 min.
Super so tudi polnjene s skuto in jajčevci. Je malo več dela ampak vsekakor občasno se splača potruditi 🙂
V Italiji pa za polnjenje veliko uporabljajo kruh. Sestavine so sredica od kruha, bazilika, paprike, peteršilj, ovčji sir, česen in jajce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close