Prehrana pri GERB-u
Pozdravljeni,
pred kratkim je zdravnica posumila, da imam GERB, na gastroskopijo še čakam, a tudi sama menim, da trpim za to boleznijo. Vem, da ne smem piti kave, zanima pa me, zaradi katerih snovi v njej? Ali lahko pijem brezkofeinsko kavo ali kaj drugega, podobnega okusa kot je kava? Zanima me tudi, kako je z mlekom, ali ga je dobro uživati ali ne.
V glavnem, zelo bi bila vesela natančnejše razlage, kaj je priporočljivo uživati in kaj ne. Za vašo pomoč in nasvete se že vnaprej zahvaljujem 🙂
Če bo kaj pomagalo, lahko napišem, katera hrana je delala težave meni. Pravzaprav vsa, ki močno zakisa telo, sem pa spadajo meso, mesni izdelki, mleko, mlečni izdelki, jajca, med, beli sladkor ter večje količine žit (sploh pšenice) in maščob. Nisem prenesla niti prave niti brezkofeinske kave, črnega čaja, alkoholnih in gaziranih pijač (razen Donata).
GERB sicer smatram kot darilo mojemu telesu, saj sem zaradi teh težav nehala jesti vsa zgoraj našteta živila, ki resnično škodijo.
Namesto tega uživam sadje, zelenjavo, stročnice, v manjših količinah pa še žita, olja, oreške, semena, gobe in zdrave sladice. Občasno si privoščim tudi t.i. rastlinske nadomestke za mleko, smetano, sir in meso.
Forum je zaprt za komentiranje.