Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Konjski golaž

Konjski golaž

Prosim za recept za konjski golaž! Hvala

Za tole bo pa Babi pravi naslov!
Jaz ga sicer naredim prav tako kot navaden golaž, le da sem bolj razsipna z začimbami (timijan, majaron, beli in črni ter zeleni poper….), mesu pa nujno dodam nekaj listov žajblja, da oplemeniti okus.

Bomo videli, kaj bo Babi rekla 🙂

ja, pa konjsko meso namesto govejega, a ne?

Draga Modra,si me spet potegnila na forum.Saj je prijetno poklepetati.
Moram samo pritrditi tvojemu receptu,tocno tako,tudi z zacimbami ne skoparim.Zajbelj je nujen.Ker imam zelo rada muskatni orescek(sveze nariban),tudi tega dodam malo in seveda ingverjevo korenino tudi na tanko nasekljam med cebulo,korencek,zeleno,cesen in petersilj.Ingver obozujem.V Kitajsko restavracijo grem najvec zaradi njega.
.Vprasanje je le v zaporedju postopka.Moja mami je vedno najprej pocvrla cebulo.Jaz raje obratno.Najprj popecem na koscke narezano meso,ga dam na toplo v pokrito posodo,nato na isto olje cebulo in vse ostalo.Ko se to zdusi,dodam meso in nadaljujem po ustaljeni navadi.Pred leti sem videla mojstra,ki je tako naredil.Meso bolj ohrani svoje znacilnosti.Ce le imam pri roki,prilijem malo suhega vina ali konjaka,da izhlapi in pusti nekaj posebnega.Mislim,da h konjskemu mesu prija prav tako kot zajbelj.
Ce se ne motim,,je Aristotel rad pogostil prijatelje z divjim zajcem.Pravilo,nikoli brez zajblja.
Lep pozdrav in oprostite,ce sem se prevec razpisala Babi

Tudi jaz dodam malo vina – se mi zdi, da precej obogati okus. Sem pa spet izvedela nekaj novega, in sicer to glede žajblja.

LP

čisto lahko

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close