Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika A že vkuhavate ribez?

A že vkuhavate ribez?

A je ribez že zrel na gorenjskem? (lokacija zaradi temperatur!)
Ne vem, ali naj ga grem ta konec tedna pobrat na vikend ali naj še malo pustim, da dozori…

Če dovoliš, bi si malce sposodila tvojo temo…a iz ribeza kuhate tudi sok? Kako ga naredite? Letos ga imam prvič in ga je ogromno, pa bi ga rada koristno porabila.

Hvala!

Naš je že en teden zamrznjen v skrinji.

Ne, naš še ni… Zgleda sicer super zrelo, ampak je še zelo kisel, tako da bomo počakali teden ali dva 🙂

Pri nas je ribez že (bližina Lj) in sem že skuhala sok. Recept je iz Felicite Kalinšek:
na 1 kg opranega in očiščenega ribeza dodaš 1/2 l vode, kuhaš, da jagode popokajo, precediš čez gazo. Nato na liter tega soka (meni pride iz 1 kg ribeza cca 1 liter soka) dodaš 400 g sladkorja in vreš 7 minut. Jaz nato dam hladno v steklenice in kar v hladilnik, saj sproti popijemo. je pa to za redčit, približno v razmerju 1:4 v korist vode.

Iz rdečega ribeza sem ta teden skuhala 18 litrov soka. Na grmih je jagod še za približno dva litra. Črnega ribeza je pa letos pri nas malo, verjetno bomo jagode kar pojedli.

Jaz sem kar marmelado naredila. Delam jo tako, da najprej ribez dam v sokovnik in dobim ven samo sok ta sok prekuham z želirnim sladkorjem. Kuham par minut tok da začne želirat in nato dam v kozarce.

Mi ribeza sploh ne kuhamo, se nam ne ljubi. Kolikor ga ne pojemo, da pretlačimo, spasiramo, posladkamo in damo zamrznit. Zadeva je super preliv za sladoled ali za napojit biskvit itd.

Tudi mi ga ne kuhamo. Jemo ga ne vsi. Kar ga ostane,ga zamrznemo. Še boljša je tvoja ideja. Hvala.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close