Zdrava živila
Imela bi nekaj vprašanj glede živil, ki se vam zdijo najbolj zdrava (in jih po možnosti tudi sami uporabljate). Vem, da mnenja ne bodo povsem enotna, da je marsikaj odvisno od posameznika (samo ne vem, kje bi recimo opravila preiskave glede alergij, dobila nasvete okoli optimalnega jedilnika zame, torej individualnega… po najnižji ceni), tako da bom poskusila potem nekako izluščiti povprečje glede vašega mnenja. Po možnosti navedite tudi znamko, ceno, kje se kupi, razloge, zakaj naj bi bilo najbolj primerno.
Katero olje?
Kateri kis?
Katera sol?
Kaj za malo bolj pekoč okus?
Katera moka?
Kateri riž?
Dopišem, če se česa spomnim.
Vnaprej hvala.
Pozdravljena. Nej prvo povem, da nisem nek izkušen nutricionist. Z zdravo prehrano sem se spoznal, ker sem bil v to prisiljen , saj sem zbolele za kandido, vendar zdaj normalno vzdrzujem tak stil zivljenja, še več celo bolj mi je všeč( več energije, manjkrat bolan pozimi…). Razstrupljanje telesa bi priporočil vsakemu , vendar po predhodnem posvetovanju z osebnim zdravnikom!!!
Olje- odvisno za kaj vendar obvezno samo hladno stiskana priporocam za kuhanje kokosovo olje za solato olivno olje, najboljše je domače, če ga imaš možnost dobiti.
Kis- jabolčni surovo, shranjuj ga v hladilniku
Jaz za malo bolj močan ukus uporabljam kajenski poper, ki je tudi učinkovit v boju z kandido, vendar je to odvisno od posameznika kaj mu paše. Opazuj svoje telo!
Moko bi ti jst priporočal pirino, ali pa vsaj da kupiš polnozrnati kruh, če se ti ga neda peči vendar si zapomni, da kruh v trgovini čeprav piše da je polnozrnat vedno vsebuje nekaj procentov(20-30%) bele moke.
Riž – basmati,
Pomembno je tudi, da popiješ veliko vode, minilamno 2 litra na dan- razporediš po celem dnevu, da je telo pravilno hidrirano. Zraven vsakega obroka naj bo zelenjava. Pomembna je pa tudi športna aktivnost za vzdrževanje zdravega telesa.
Meni pomaga, vendar kot sem že prej omenil, opazuj svoje telo pa boš sčasoma videla kaj odgovarja tebi. Resnično pa ti priporočam da se o tej zdravi prehrani posvetuješ z zdravnikom, ker jst sem ti napisal , kaj točno zdrava prehrana je, možno pa je, da zaradi svoje bolezni česa ne smeš jesti.
Drugače pa imaš laboratorije za odkrivanje alergij povsod v ljubljani. Mogoče bi bilo dobro tudi da probaš z bioresonanco, ti lahko dam kontakt če želiš. lp
Forum je zaprt za komentiranje.