Štruklji-pomoč
Jaz vzamem 300 g moke, 3 žlice olja, ščepec soli in cca. 1,5 dcl vode in pregnetem kar z mikserjem, potem pa fino še z rokami na pultu in ga tudi mečem ob pult. Res mora biti dobro pregneteno, potem pa ga malo naoljim, da se ne posuši in pustim počivati vsaj pol ure, rajši več. Nato ga le še razvlečem.
Lep pozdrav!
Vladka
Delam približno enako. Približno pravim zato, ker delam “od oka” in ne vem točnih količin. Dam pa včasih v testo tudi jajce – kakor kdaj. Lahko tudi 1/2 žličke kisa, baje se lepše vleče?
Mora pa testo res dobro “počivati” – sama ga naoljim in dam v plastično vrečko, da se ne suši. Vrečko potem, ko testo potrebujem, preprosto raztrgam, ker se pred vlečenjem ne sme (ampak res ne sme!) več gnesti ali prepogibati. Počivati ga pustim kar nekaj ur… 2 – 3 ure mogoče… da se res lepo vleče. In če ga po pomoti preganem, pregnetem… mu dam potem še dodatne pol ure mir, da se ne pritožuje in da je pripravljeno sodelovat.
Hej,Vladka!
Hvala z navodilo;mi je tudi Ursa natancno opisala,pa ne vem,ali mi kaj rac.nagaja ali sem res taka,da moram vse v zivo videti.Vedno iscem cas,da bi stopila v kavarno,kjer so prijazni instruktorji na voljo takim babicam,ki se marsicesa na racunalniku ne znajo.
Res je nekaj soncka,toda ze kar hladno.Stanovanja ze temperiramo.
Mehkoba jesenskih dni in po mestu se siri vonj po pecenih kostanjih.
Drevesa na Belvederju spreminjajo barvo in listje odpada.
Ti lahko postavim majhno vprasanje? Ste bili Kordezki mogoce gostje odaje na TV? Lep pozdrav Babi
Manja4, lahko pa tudi malo pogoljufaš, jaz grem pravkar. Tole so štruklji lene gospodinje (ali pa prezaposlene, kot hočeš :):
pol kile skute
10 žlic gresa
3 žlice kisle smetane
pol žličke soli
Vse skupaj zmešaš, narediš kupček na sredini cunje, zaviješ v klobaso in skuhaš v vreli vodi (20 min).
Goste oddaje na TV? Ne, nismo bili, vsaj zaenkrat še ne 🙂
Če pa slučajno imate v mislih oddajo Mojce Mavec, je bila to oddaja o Dubaju oz. Združenih Arabskih Emiratih, tam pa živi možev bivši sodelavec iz Slovenije z družino in oni so takrat bili gostje te oddaje.
Od nas sem snemanje zaenkrat izkusila le jaz, ki sem pred leti sodelovala v TV kvizih.
Za aktivni link pa še enkrat… ko ga vi pišete, ne bo aktiven. Tak bo postal šele po tem, ko bo že odposlan. Le med ta dva znaka ga dajte in bo.
Sicer pa pri nas še vedno delajo klime, stopinj imamo 36 in še čez, sonce še vedno greje, kot noro…
Lep pozdrav!
Vladka
Forum je zaprt za komentiranje.