Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika danes sem skuhala…

danes sem skuhala…

….mesno-zelenjavno lasagno z veeeliko sira in zraven zeljnato solato s krompirjem.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Kaj pa ve??

Dober tek!

kislo repo s fižolom in hrenavko,to je bilo zame,za otroke pa špinačo,pire krompir in hrenavko.

sladica:zame kava,za otroke pa piškotki ki smo jih pekli včeraj.

Danes so ribe pa mineštra:)

Krvavice, sladka repa, pire, solata.

krvavica/kako se naredi sladka repa?

rižota s kalamari in solata

Sladka repa, to je surova repa :). Olupiš jo, narežeš na kocke, zblanširaš v slani vodi- cca 3-5 min. Na olju na hitro popražiš 1 žličko sladkorja (odvisno od količine repe), malo drobno narezane šalotke, žličko moke, malo popražiš, dodaš odcejeno repo, premešaš, zaliješ z malo juhe ali vode, dodaš sol,poper, kumino v prahu. Kuhaš na majhni temperaturi še približno pol ure.

korenčkova juha
morski list v pečici, priloga: slan krompir, blitva, brokoli,cvetača
rdeča pesa, motovilec

pa za možka kotlet

Piščančja bedrca z krompirjem. Prej pa še grahova juha z rižem. Popoldan bo pa še neko pecivo z jabolki, ker jih imamo ogromno.

Tortelini z gobovo omako in solata.

Take stvari so mi všeč.

govejo župco, bujto repo, pire krompir, radič s krompirjem, pečen krompir :-))

ne vsi vse …

goveja juhica, puranji zrezki v smetanovi omaki z parmezanom, krompirjevi svaljki in skleda solate, za posladek pa sirov štrudelj, ki ga peče babi.

pečene fileje vitkega soma s peteršiljem in česnom, pečen krompir ter mešano solato
mmmmm, kako je bilo dobro 🙂

Jaz nič, ker on kuha. Zelje in krompir z zelenjavnimi polpeti.

3x vampi, polenta in zelena solata; 5x špinačna juha in palačinke

Zelo redko kuham dva različni kosili, pri vampih delam to izjemo.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

?”

Pri nas pa
popečen file vitkega soma, krompir v koščkih, kitajsko zelje in rdeč radič v solati

Madona, 2krat vitki som, in to v eni temi:-)To mora biti pa moderno al` kaj???

🙂 3 in 5 porcij

Vitki som je pa isto kot panga… riba, ki jo tudi pri nas že nekaj časa uporabljamo namesto prej uporabljanega osliča.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Ne, samo je poceni, v Lidlu ali Hoferju potegneš iz zamrzovalnika (tam se imenuje Pangasius ali tako nekako), in potem se hvališ, da dvakrat na teden ješ ribe.

Nočem težit in strašit, ampak na netu je mogoče najti polno člankov o tem, da so te ribe polne težkih kovin, bakterij, hormonov in še česa. V Vietnamu jih na veliko umetno gojijo v nemogočih pogojih, zato so pa tako poceni. Meni osebno imajo te ribe okus po plesni, resno, kar sem ugotovila, še preden sem slišala za njihovo domnevno nezdravost.

Danes noben nič kuhal, jedla sva zunaj, ker sva bila na razstavi, tamale so jedle vsaka pri svoji babici. Najbolj fajn je, da zdej ni treba posode pomivat :-)))

Le različne vrste zelenjave, mal popečene, in nekaj solate zraven….

Mi smo včeraj jedli,govejo juho in krompir olupljen,narezan na kose v slani vodi.Posebno zraven sem skuhala stročji fižol v slani vodi.Na koncu sem krompir in fižol zmešala skupaj,po vrhu sem dala stopljene ocvirke.Zelo dobro,ker z veseljem to jedo tudi otroci.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close