Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečen piščanec

pečen piščanec

Midva imava res rada pečenega piščanca.
Jasno ga ne moreva pojesti v enem obroku.

Kako ga shraniti, da bo okusen tudi naslednji dan?

Včasih pojeva najprej “slabše” dele, eno bedrce in prsa pa pustim za naslednji dan.
Samo to ni ravno fino. Prvi dan bolj obiraš kosti, naslednji dan pa namesto sočnega mesa ješ postano “žagovino”.

Imate kakšno idejo?

ne razumem. pa saj piščanca lahko razkosaš in spečeš samo nekaj kosov…:-S

Jasno, tudi to je možno.
Samo midva ga spečeva celega (ker je bolj sočen) s krompirjem (1.dan) .

Ja v bistvu sva komot – en pekač, v pečici….manj dela…..ni se treba trudit 2 krat…..

Mladi smo, pa skuhaš/spečeš za dva dni, da ti ostane več časa za žur.

Druge jedi (enolončnice, testenine…) samo pogreješ in je OK.
Kako pa piščanca ohranit okusnega za naslednji dan?

To ja, me zanima. Kaj ga vi vsega zmeraj pojeste pri enem obroku?

Pri nas porežemo proč prsa in so naslednji dan za zrezke ali rižoto. Ampak tudi v tem primeru kuhaš 2x, tako da moj odg. najbrž ni čisto pravi. Mislim, da piščanec bolj težko ostane 2 dni.Čeprav imaš zrezke narejene v pol ure. saj skoz pa tud ne žuraš!!

ni nujno, da razkosaš piščanca na 10 kosov. lahko ga razkosaš tudi samo na polovice in daš pečt vsako polovico posebej. bo še vedno sočno.

in ni veliko dela s tem če dvakrat rukneš pol kure v pekač.to je…natanko 2 minuti dela… ker krompir moraš v vsakem primeru za vsak dan naredit svež, tako da tega ne štejem zraven.

zdej če se ti pa ne da kuhat…ja potem pa ne razumem zakaj tukaj to sprašuješ, pač jej suhega drugi dan.

aja, še en predlog. če se ti ne ljubi kuhat, pa vsak dan kupi v merkatorju pečenega. še hitreje pa nič dela. pa bosta imela še več časa za žuranje. ne vem zakaj se nisi tega že sama domislila…

Ne, seveda ne žurava ves prosti čas.

Smučava, greva v naravo, izlet…..

In ko prideva domov, je fino, da samo narežeš kakšen paradižnik, kos kruha in (že) pečeno meso.
Nobene posode (razen bišteka in krožnika). Nič vonja, čist štedilnik….

Potem samo še v kopalnico in uživanjcija. Jutri pa v Planico. S seboj sendviče, v termoski topla pijača…in to je to.
Nobenega brezveznega zapravljanja – samo benz.
Veliko si lahko privoščiva/mo, če smo malo iznajdljivi.

Hvala vam, ki me poskušate razumeti.

lahko pa zraven pripraviš kako omako. lahko ga razkosaš in zaliješ in pokuhaš ter popečeš…aja, ups, tole bi spet vključevalo malo kuhanja:-)))

mislm, sori, glej, nimam nič proti, sam mi je ful smešno, ker praviš, da se ti ne da kuhat, ampak jedla bi pa dobro:-))))))) jaz sem tut mlada, pa rada dobro jem, pa si vzamem tist čas. tudi kuhanje je lahko zabavno v družbi partnerja:-))) mogoče bolj kot si misliš;-)

saj meni dol visi za tvoj lifestyle, ampak mi je smešno, k sprašuješ kaj naredit da ne bo suh, v isti sapi pa poveš, da ne boš vsak dan kuhala:-)

kot pravi gordon ramsey – samo sveža hrana je okusna. boš pač obsojena na žagovino vsak drug dan:-))) ali pa restavracija:-)))

veliko si lahko privoščita – smučanje, izleti. ampak hkrati pa ni dinarčkov za 300g svežega piščanca vsak dan:-) kurc pa tak sistem… glede na to, da hrana vpliva tudi na tvoje zdravje, se bi jaz malo zamislila. hranila kot so riž/kus kus/pa tudi juhe (odvisno kakšne) ipd. so najpogostejši vzroki za zastrupitve s hrano! imajo veliko površino na katere se bakterije lahko zaredijo. hkrati praviš, da si privoščiš, ampak tudi šparaš oz si škrt – do sebe.

(oprosti, sem mogla…:-D )

pa halooooooo, reci dragemu, da mu boš sedaj pa skuhala večerjo in da boš nosila samo predpasnik, on njega pa pričakuješ, da ti pomaga, hm, na več načinov:-) pa kje ti je domišljija:-) kaj nisi kao mlada?:-)

no, vsak po svoje… sam mi je tako…malo banalno:-) se opravičujem še enkrat:-)

Če si lačen itak te pretirano ne skrbi sam okus hrane.

Če pa si gurman, si že vzameš čas za hrano, ne glede na to ali jo sama pripravljaš
ali pa da jo drugi pripravijo zate.

jaz ti predlagam, da ga zaviješ v folijo,
druf dan dolij v folijo samo par požirkov vode in ga daj v ogreto pečičc..pusti ga nekje 15 min…
če mata rada zapečeno skorjico, ga pogrej brez folije in to na visoko temp….
res, da se boo mal vohal, ampak bo pa boljši, pa še vroč

aja, da ne boš drugi dan jedla žagovne, pa prvi dan obirala kosti, kar ti očitno ni
zamenjaj vrstni red in vsaj enkrat dobr jej,,,,če me zastopiš

Kaj pa če drug dan jesta chicken sendviče, not se da še kakšno zelenjavo in je. Za te sendviče mora biti meso suho, da ne zmočijo kruha. To dela cela Amerika, ki ima enake težave kot ti. Oni tud tok žurajo 🙂

Pa ženska je samo vprašala, kako narediti, da bo tudi drug dan piščanec dober, ve pa ji napišete cele pridige, kako ne živi prav. Po moje ste samo ljubosumne, ker ima pač lepše življenje od vas. Pa naj uživata, zakaj pa ne. Nekateri pač ne preživijo večino časa v kuhinji, ker je še kaj bolj zanimivega v življenju.
Jaz lahko rečem, da je zelo pohvalno, da si študenta kuhata in je jesta ves čas na bone.

veliko si lahko privoščita – smučanje, izleti. ampak hkrati pa ni dinarčkov za 300g svežega piščanca vsak dan:-) kurc pa tak sistem..quote]

Vprašanje je namenjeno ljudem, ki razumejo, da ne čepiš vsak dan v kuhinji, da nimaš priprave…….čakanja, predvsem pa čiščenja, pomivanja….in vonja – imava sobo, ne luksuznega stanovanja.

100 x hvala DINO91 – ti štekaš in jes, to bo najbolš!

Pa vam hvala ‘niste čisto zdrave’.

Jutri pa greva v Planico. Poznava stranpoti, da si lahko ogledava skoke brez vstopnine, haha.
LP

pečen pišek drug dan je meni nagravžen.
ŠE bolj nagravžen mi je POGRET pečen pišek naslednji dan.

Koga to briga? Zakaj si šla to pisat?
Taki si zaslužite eno ornk brcu u celulitično rt! Pa lakanje – pa ornk fizičn deu!!

Ti samo žri. Kr žri vse, kr si sama pridelaš!

Drž se teme!

Sej te ni noben spraševal, kakšen pišek je tebi drugi dan!!

Ostanke piščanca nareži na koščke, prelij z ostankom omake od pečenja in shrani v plastično posodo. Drugi dan samo streseš v ponev in prepražiš, ali pa segreješ v mikrovalovki. Zraven lahko prepražiš tudi 2 pesti širokih rezancev ali mlincev (ki jih tudi pripraviš prejšnji dan in shraniš v ločeni posodi), ali pa ješ s kruhom in solato.

Lahko pa ohlajene kocke zmešaš v kako majonezno solato (tipa francoska), ali pa ga porabiš za sendviče.

Jaz bi drugi dan naredila piščančjo solato iz belega mesa. Zelena solata, na koščke narezan meso in kak preliv.

Moje prvo pravilo,da ohranim vsaj okus kolikor se da dober je,da ostanke piščanca ločim meso proč od kosti.Kosti dajo en tak nagravžen okus in vonj že od kosila do večerje.
Prihrani malo omake,ki je ostala od pečenja,malo spodlij z vodo,pokuhaj in počakaj,da voda izhlapi.
Tako delam jaz.

bo mogla v vsakem primeru slej kot prej kuhat. če ne prej, ko dobi frocovje. btw.-ni nikjer napisala, da sta študenta, butara neumna.

da sem ji fouš? za dva dni starega piščanca 3-4x na teden? i dont think so:-)))))))

suženj kuhinje si samo toliko kolikor to sam dovoliš.če še vrle pametne monovke tega nise ugotovile:-)
za razliko od nekaterih, pa nekateri v kuhanju tudi uživamo. tako da je tvoj komentar o foušiji v bistvu pokazal samo to kako revna si v glavi…pa se oravičujem, ampak tako to je. ko ni pametnega argumenta, foušija se vrže. to stori človek, ki pač ni sposoben argumentirano debatirat.

dejstvo je, in to ve vsak gurman, da dobra hrana in 2 dni stara hrana pač ne gre skupaj.

je kaj narobe, če smo to naši mladi dečvi poskusili razložiti? ker je zdaj bolj užaljena in katera ima daljši nos?:-)))))))

Dobra hrana včasih ni stara samo 2 dni, ampak še kaj več. Marsikatera jed mora “odležati” vsaj nekaj ur. Pečen piščanec sicer res ni med njimi, ampak to še ne pomeni, da je na hitro popečeno brez maščob neki višek kulinarike.

Tebe pa že dolg ni noben nategnu, k si tko zoprna.

Vidš, eni uživamo v naravi, športu, zabavi in seksu – eni, s tabo na čelu pa u kuhariji, pucanju in maltretiranju frocovja in druzga folka!

Mrš butara neumna!

sodeč po tem komentarju se tudi ti veselo pridružuješ skupini nenategnjenih, al pa prtegnjenih:-))))))))) kako smo jeznoriti:-))))) se grem stavit, da si ti v bistvu avtorica, ki je zdajle na moč užaljena:-)))))) saj vem da si to ti:-) surla do tal:-) za tvojo ifnormacijo – nimam frocovja. za pucanje imam pa gospodinjo. ne glede na vse tvoje gotovo resnične domneve o meni pa nikol ne bom tok zategnjena kot ti – kot tvoj 2 dni star picek:-)))

Pa kaj vam je, ljudje božji? A se res ne da nikjer več izognit butastim komentarjem? Aje res tako težko samo odgovorit na vprašanje, ki ga je zastavila???
Slučajno sem naletela na tole temo, ker je tudi meni ostal piščanec, ki sem ga včeraj spekla in se mi zdi škoda zmetat meso stran. In namesto, da bi našla iznajdljive odgovore, najdem samo pljuvanje. Pa kje je strpnost???

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close