Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pršut-kaj gre zraven?

Pršut-kaj gre zraven?

Pozdravljene,
kolegica me je povabila na dober domač pršut in me zanima kaj bi ji lahko posebnega spekla za zraven ali pa kot kakšno sladico. Ona vedno nekaj peče, jaz pa sem bolj začetnica, zdaj bi jo pa rada s čim posebnim presenetila.

Hvala za pomoč in lp!

Barbara

Dobro bi šlo zraven dober domač kruh. Če pa želiš speči sladico je pa čisto vseeno katero. Morda kar potico, ki je slov. nacionalna jed.

Ni sicer sladica, a k pršutu gre tudi dobro rdeče vino!

ne kopiraj kolegice, ki kot praviš,vedno nekaj speče, pa ji ti nesi ali vino ali sadje ali kakšno sirno plošlo, slano pecivo, čips….

Jaz bi tudi rekla, da so takšna ad hoc presenečenja večkrat anti-presenečenja. Mogoče tudi zate, če boš pod pritiskom nekaj prvič pekla.

Rekla bi isto kot Kokodakica. Danes imajo v delikatesah že takšno izbiro sirov, da lahko sirova plošča zasenči pršut :-))) Pa vino. Pa kašne slane palčke, tiste debelejše, s sezamom ipd.

LP Mimi

Da ne odpiram nove teme, se obračam na vas, moji dragi FORUMAŠI in upam da ne doživim javnega linča s tako neumnimi vprašanji, okoli DIAMANTA med mesninami. A kaj čmo, ker sem gurman, želim tudi tako jesti in doživeti vso božanskost za zajtrk in seveda pri tem občutiti vse sestavine in okuse posebej.
Ekola pa že teče slina :>

Bom kar prilepil tekst iz enega drugeg foruma, kateri pa se nanaša na
tole temo. Seveda, v tem primeru vinček odpade. Ob 4ih zjutraj pa ga
res ne bi rad že ĐINGAL

“Zanima me, v kolikor boste pomagali , če mi lahko zaupate najboljšo kombinacijo uživanja
kvalitetnega pršuta?

Par dni nazaj nisem bil zadovoljen s kombinacijo sestain, saj sem si naredil preveč DELAVSKI sendvič in okusi niso prišli do izraza . Skuta, pršut, zelenjava, sir.
Seveda sem uporabil najboljše sestavine a menim, kolikor se spoznam, da sem vsekal mimo.

Kot je že rekel VERONIK, pršut je diamant in se tako tudi obravnava.
Torej,po moje, menim da samo pršut, dober svež kruh (sam pečem) z hrustljavo
skorjo iz pirine ali črne moke, pa morda različni siri.(sem zaljubljen v sire!!!)

Domača zelenjava pa posebej na krožniku. Mrbit tudi domača skuta, kod podlaga
za pršut, ali to že neugodno vpliva na okus?

Kaj pa porečete glede pijače? Dober črn ali zelen čaj, ali pa grem kar z žitno kavo v
akcijo, mlekom, jogurtom,kefirjem ali pa je to vse SMRTNI GREH in je res edina alternativa..VODA :/

Vložena ali sveža zelenjava? Da/ne? Katero favorirate?

Kaj pa menite glede FOIE GRAS oz dobre kvalitetne paštete? Račja,gosja,divji merjasec, jelenja. Skratka fra. in be. paštete so NOM NOM.
Meni zmaga pz baguetta, ali pa domač črni kruh, trgaš na koščke in z nožem dajaš pašteto gor. Toliko da gre v usta.
Zraven vložene kumarce in mrbit čebula.
Kot pijača pa čaj, nostalgija osnovne šole.
Menite da je to zmagovalna kombinacija?

Hvala za vso pomoč ino odgovore.”

P.S: Joj kak je fajn, da ne rabim odpirati nove teme in da sem odkril ves ta čudovit svet FORUMOV in v večini pozitivnih in pripravljenih pomagati uporabnikov.
Škoda, da nisem že pred leti videl čara v forumih, klepatanju, kofetkanju in uporabnosti interneta.

Hvala še enkrat.

MBrando:
glede pršuta imaš kar prav. Je diamant, ki je kot tak preveč dragocen, da bi ga pokrivali z drugimi kamni.
Prevedeno: pršut + dober domač BEL kruh + dobro rdeče vino (merlot, shiraz, caberneti).
Ostalo nekako ne paše zraven. Posebno skuta ne.

piper27: Točno tako. Lepo pristen okus, sveža hrustljava baquetta, dober vinč, pa ok, kakšne olive bi se KOMOT podale zraven. Seveda govoriva o VRHUNSKEM pršutu. Tisti, veletrgovski za 10€ pa komot paše da ga vmešaš med jajca, ali pa ga kar kombiniraš z različnimi namazi…

Prisegam na kraški pršut, nanoški sir, olive bel kruh in teran. Ne moreš falit.
Pa dober tek

kuharica: Enako. Ali pa kakšen Italijanski. Tudi nebesa!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close