Recept za res dober tiramisu
Pocast rata, ker preveč dolgo namakaš piškote, to nima veze z receptom. Lahko poskusiš tako, da piškote naložiš v pekač in jih potem samo na rahlo poškropiš s kavo. Ali pa jih namočiš samo na eni strani, potem jih pa zlagaš tako, da je ta namočena stran zgoraj in bo tekočino še mal pronicala skozi piškot. Pa dlje kot ga pustiš v hladilniku, bolj je čvrst.
Pravoverne monovke bodo ob tem receptu verjetno skočile v luft, da to ni pravi tiramisu, samo jaz surovih jajc ne uporabljam pod nobenim pogojem.
Meni pa ravno tiramisu, kjer so piškoti premalo namočeni ni dober 🙂
Če želite, da nimate pocast Tiramisu, vam jaz povem moj recept kako jaz delam Tiramisu. Tudi jaz namočim celi piškot v kavo, nato dam prvo plaz gor in malce počakam, da se ohladi. Ko se malce ohladi potem ponovno namakam v kavo in lepo jih zložim kot mora biti in malce počakam, da se zopet ohladi in dam zopet drugo plaz in malce počakam in na koncu dam še smetano in je. Če zložiš piškot nad piškot vroči, ko daš plaz gor se normalno vse sesuje kot hiška iz kart. Tudi jaz delam Tiramisu z surovimi jajci. Poročaj kako ti je uspelo.
lp,
Mislim na plaz tisto, ki narediš maso za Tiramisu. No, ti napišem še recept….
3. jajca ampak v eno skodelico, ki boš delala maso, daj samo tri rumenjaka in v drugi skodelici beljaki. Tako, da nato pri rumenjakih dodaš še 7. velikih žlic sladkorja. Nato malo več miksaš, da pride malo bolj gosta masa. Nato v drugi skodelici imaš že beljake, nato samo z mikserjem miksaj tako dolgo, da dobiš penasto maso. Ko dobiš penasto maso, dodaš tam, kje že imaš tisto prvo maso z jajci. Nato daš notri še Marscapone in zmiksaš, da dobiš gosto maso. Če slučajno ti ne uspe, da dobiš gosto maso, potem dodaj samo malce sladke smetane za teptanje, in miksaj in boš dobila zelo dobro maso. To sem prvič pri sebi se spomnila in je odlična masa za Tiramisu.
Nato jaz ponavadi kar v velikem pekaču zložim Plazma kekse, ki so za Tiramisu in potem jih namočim v vročo kavo in potem polijem to narejeno maso in lepo počakam malo, da se ohladijo te namočeni plazma keksi. Ko se ohladi, potem zopet naložim namočena v vročo kavo kekse in zložim, ko se malce ohladi dam na koncu smetano zgoraj in z mleto čokolado potrosim gor in je Tiramisu enkraten.
Še, da ti izdam kako namakam v vročo kavo kekse. Pripravim si v eni skodelici mrzle vode in nato, da se ne opečem naj prej pomočim prste v mrzlo vodo vzamem keks in nato v kavo itd. Tako, da se nič ne opečeš od vroče kave, ampak Tiramisu pride zelo sočen to je naj bolj pomembno.
Upam, da sem ti kaj pomagala…
Lp, pa veliko sreče pri Tiramisu:)))
Ga že delam, poročam v poznih urah ali pa jutri.:)[/quote]
Dobrega okusa ampak total preveč namočen, jutri dvomim da bo užiten, ker bo plaval.[/quote]
Kako to misliš preveč namočen? Je krema preredka ali si piškote preveč namočila? Krema se bo čez noč še strdila, samo trd pa ne pride, kar pa niti ni mišljeno. Lahko pa daš naslednjič manj mleka. Čeprav jaz vedno delam po tem receptu in nikoli ne pride razmočen, si niti ne predstavljam kakšen je razmočen tiramisu.
Za ostale: kar ne morem verjeti, da brez bojazni uporabljate surova jajca. Dobre ste, mogoče pa jaz preveč kompliciram?
Jaz vedno namakam piškote v hladno kavo, ne vem zakaj bi bila prednost, da jih namakaš v vročo?
Forum je zaprt za komentiranje.