Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kuhinjska ponev

Kuhinjska ponev

Hojla!

Ravno večeraj sem oguljeno in uničeno kuhinjsko ponev vrgla v smeti.

Kupila bi novo, dobro, kvalitetno, velikosti 28 ali 32.

Ker sem po trgovinah že nekaj gledala so cene zelo različne, verjetno pa tudi kvaliteta. Ali predlagate kaj kvalitetnega, da ne bo po enem letu spet v smeteh.

Lp, Kuharica

Jaz sem najbolj zadovoljna s Tefalovimi.

Živi in pusti živeti.

miša 26,povej s čim ti mešaš,da se ti tefal ne začne luščit.Jaz moram to posodo vedno zelo hitro zavrečt.Drugače je pa vredu,ja.

Tefalove ponve niso za dolgo, vsaj jaz ne znam z njimi. In sem se razjezila ter pri Mimo vrste naročila Fisslerjevo, ki je res malce dražja, ampak verjeli ali ne, razlika je veliika.

Jaz imam tefalovo že par let, nobenega luščenja. Mešam ali kakorkoli dotikam pa izključno z leseno lopatko, kuhavnico.

jaz sem nad teflonom obupala in trenutno uporabljam aluminij (če že kuham v taki posodi, sicer se je raje izognem).

evo bo drug teden v akciji, cena tudi ok http://www.hofer.si/si/html/offers/58_11340.htm

Jaz imam Tefalove posode nekatere že preko 10 let. Mešam z lesenimi ali plastičnimi kuhavnicami ali lopatkami.

Živi in pusti živeti.

pa sej ravno ALUMINIJ je tisti, ki je najbolj strupen.

jaz uporabljam tefalove, mešam z leseno kuhlo in NE PEREM V POMIVALCU. itak je 1-2-3 pomita ročno.

hvala za idejo, bom tudi jaz naročila fissler v mimovrste; jaz najbolj obrabim fi24

Kaj pa tole:
http://www.woll-pfannen.de/

Res drage ampak vredne še več.
Je pa pomembno, da jo vsakokrat po umitju malo namažeš z nečim mastnim.

sem na hitro pobrskala po netu, našla tole:

Strupeni lonci in ponve
Vse je odvisno od materialov iz katerih je naša posoda. Ugotovili so, da baker in aluminij reagirata z vročino in hrano in prodreta v organizem. Ker se te snovi kopičijo v organizmu, lahko sčasoma dosežejo toksično točko. Toksične količine aluminija povezujejo z izgubo spomina, glavoboli, možganskimi motnjami. Visoke količine bakra pa lahko oslabijo imunski sistem.
Tudi posoda iz nerjavečega jekla lahko sprošča v hrano male količine kroma in niklja, če uporabljamo za čiščenje abrazivna sredstva. Posode z oblogo proti oprijemanju hrane imajo zaščitno plast imenovano Teflon, to je posebna vrste plastike, ki jo v zadnjih letih povezujejo s škodljivimi učinki na imunski sistem in povzročanje raka.

http://lifestyle.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=11209 da ne bo kdo mislil da teflon pa ni strupen 🙂

teflon ni strupen dokler plast ni razpraskana.
tefalove so alu posode!!!!!!!!!!!
fissler je alu, gussove posode so alu.

.

lifestyle… o verodostojnosti člankov ni za govort. piše tudi, da mogoče mikrovalovke povzročajo neplodnost pri moških.

mislim, da bom mojemu možu kuhala samo še v mikrovalovki.

se ne spoznam preveč na razne ‘strokovne’ spletne strani in njihove članke.

avtorica TUDI TFAL trdi da je aluminij najbolj škodljiv, v isti sapi pa ona prisega na Tefal, ki je iz aluminija… ne vem kdo je tuki blond 🙂

sicer pa, uživajte v pečenju.

Kakšne lastnosti kovin so potrebne za izdelavo :

a)kuhinjske ponve
b)električnega kabla
c)ogrodje avtomobila
č)sveder

Malve neumesno, vem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close