Najdi forum

Torta

Pozdravljeni!

Imam eno prošnjo…obožujem torto raffaelo, s katero se navadno crkljam v slaščičarni Zvezda. Ima morda kdo recept ali idejo, kako si doma pričarati podobnen okus? …nisem iz Lj, v torti bi pa z veseljem uživala vsak dan!! …dokler ta huda sla ne pojenja… 🙂 Hvala za vse morebitne ideje ali celo recept!!

lp

ce si iz prmorske , ti toplo priporocam raffaello iz Lokavske slascicarne VESNA, imajo jih v Lokvi, an licu mesta ali v Kopru na trznici v eni spodnji slascicarni…tistale krema je sele nebeska…mnjammmmmmmmmmm

aja, ne vem za recept, pobrskaj na kulinaricni sloveniji…

lp!

🙂

Hvala za razširitev ponudbe…tudi nisem s tistega konca. Jaz bi jo doma naredila in se napokala z njo in sosede in vso žlahto bi pocrkljala…

🙂

Iskala na kulinarični, pa nisem našla…škoda…pa vseeno hvala

a bi to slo?

hmm.. sam ne vem kako se naredi aktivni link.

http://www.hausfrauenseite.de/index.shtml?http://www.hausfrauenseite.de/rezepte/kuchen/modetorten/raffaelotorte.html

http://www.chefkoch.de/rezepte/45571015409341/Falsche-Raffaelo-Torte.html

…zna bit, da bom v jok padla. Se počutim kot otrok pred izložbo polnih lizik…

:-))) Ne znam nemško…. 🙁 Če bi sestavine nekak znala sestavit, se povsem zatakne pri navodilih za pripravo…

Pa vseeno hvala za pomoč…zelo prijazno, res. 🙂

hmmmm. kaj pa sedaj naredimo 🙂

joj ne smej se mojemu prevodu, res nisem prevajalka, ok. tukaj je prevod s prvega linka. Bo dovolj ali rabis tudi drugega?

TESTO.
125 g sladkorja
1 paket vanilijevega sladkorja
125 g masla
4 jajca
100 g moke
3 cajne zlicke pecilnega
50 g kokosove moke

OKRASITEV:
malo marelicine marmalade
2-3 sladke smetane
2-3 paketke za tditev smetane ( tega ne poznam!!)
12-14 rafaelotov
1 mala doza marelic

Kokosovo moko zlato-rumeno poprazis in ohladis
Maslo, sladkor, vanilijev sladkor in rumenjake penasto umesaj
Masi dodas kokosovo moko in moko ter rahlo primesaj stepene beljake
Testo peci v modelu za torte ( 26 cm) 30 min. pri 180 st.
Marelicno marmelado na hitro malo pogrej in razmazi na pohlajen biskvit
Na to po torti polozi marelice
Smetano stepi ( ne vem tocno kaj je Sahnesteif, tega nikoli ne rabim, zdi se mi, da je to nekaj kar ti dodatno trse stepe smetano)
Rafaelote zdrobi in jih dodaj smetani, to razmazi na marelice oz. po torti.
Torto po vrhu okrasi z na polovico prerezanimi rafaeloti.

ni ne vem kako natancen recept, pa saj bos znala biskvit speci, pa model pomazat itn.

in seveda upam, da rata in dober tek.

no, pa sem ti prevedla se recept z drugega linka.
in tudi tukaj prosim, da se ne smej prevodu, ker v teh parih minutah se vedno nisem postala prevajalka 😉

ZA BISKVIT

4 jajca ( loci rumenjak in beljak)
100 g sladkorja
100 g moke
½ pecilnega

ZA OBLOGO

100 g kokosove moke
2 paketa Sahnesteif ( hmm spet to, nekaj za utrditev smetane)
3 loncke sladke smetane
2 beli cokoladi

Biskvitno testo speci in pusti da se ohladi
1 loncek smetane ogretj in notri zdrobicokolado. Pazi da ti ne zavre, le segrej!!, maso potem pustis da se ohladi. Biskvit razdeli na 1/3 in 2/3. vecji del biskvita razdeli na manjse kose, 1/3 del pa uporabi za podlago. Stopljeno cokolado s smetano dobro stepi, stepi tudi preostala 2 loncka smetane z dodatkom za stepanje in dodaj smetano s cokolado, kokosovo moko in dele biskvita ter dobro premesaj. Spodnji del biskvita polozi v model za torto, dodaj maso in potresi s kokosovo moko.

Aaaaaaaaaaaaaaa….ne morem verjet!!!

Aaaaaaaaaaaaaaa…pa še…aaaaaaaaaaaa…

Zlata si!!!!

Tole bom poizkusila, zagotovo kmalu!!!

he he he…oprosti, saj to se ne smejim prevodoma, temveč dejstvu, da si mi tako prijazno pomagala…

Ti povem, da mi je čist vseen kako bo izgledal in al bo sploh kaj pokonc stal, važn da bo pot do želodca neovirana… 😉

Še malo mandeljev bom notri dala, nič ne bom vohrna. Razen, ko bom rezala…drugim… Hec!!

Še enkrat HVALA

kako na hitro sem nekoga danes osrecila. No, me veseli. Drugac pa imas se vedno originalen link, tam mas se slikce. na enem linku sem vidla vec slikc, da vidis kolk je kaj nabasano in okraseno.

kaj pa recept za rafaelo kroglce, ga imas. oz. recept za the best rafaelo kroglce 😉 tega tudi imam. te sem ze posiljala po posti v Avstrijo, nekdo tam jih enostavno obozuje in pravi, da ni primerjave s kupljenimi.

poves kako je ratalo, pa mogoce pol se jaz specem to torto.

Hej!

Ja, ko bom poizkusila, ti seveda poročam o rezultatu. Včeraj sem doma pacala, vendar borovničevo kremšnito (saj veš, borovničke daš na albert kekse, v kuhani borovničev kompot pa zamešaš pudinga in potem preliješ po borovničkah)…tud dobr, sam okus je seveda čist v drugi smeri. Mal je problem, ker nas doma ni dovolj odjemalcev in moram tako načrtovat, da bom vseeno še nekaj mojim staršem nesla…da tazadnja ne bo preveč zrasla. Če bo posreči, potem drug vikend.

En recept za rafaello kroglice sicer imam, a…se mi zdi, da nekaj v njem manjka. Mi lahko res posreduješ svojega? Sploh ker baje ni primerjave s kupljenimi!! 🙂

Joj, z lahkoto se ubranim kuhani hrani, sladicam pa nikakor. So moja slabost in povsem vseeno mi je! Je pa res, da se želijo počasi na bokih kopičit…še dobro, da je pred vrati pomlad in se bo lahko s športom reguliralo.

Res si prijazna…nekateri forumi kar kipijo od zlobe. Sama navadno ne sodelujem, berem pa pogosto in sem včasih prav šokirana. Skoraj ne mine tema, da je ne bi kaka zloba uničila s svojo zajedljivostjo in nesramnostjo…škoda.

Hvala ti, zlata si!!

ojla,
jaz delam rafaelo kroglice po dveh receptih in te so najboljse.

SESTAVINE:
2 dcl vode
35 dag sladkorja
1 zavitek masla
40 dag mleka v prahu
25 dag kokosove moke
mandlji

PRIPRAVA:
vodo (jaz jo segrejem) in sladkor premesaj in dodaj zmehcano maslo in mesi kar z rokami.Dodas mleko v prahu in kokosovo moko ter dobro premesis. Maso das pocivat na hladno vsaj 3 ure. Jaz pri masi malo sparam kokos, ne dam vsega, da ostane vse skup ne prevec trdo, kar precej packasto bi rekla, med pocivanjem se to se malo strdi.
Potem ko je masa pocivala zacnes delat kroglice.Jaz jih delam kar z dvema malima zlickama, se mi drugace vse vlece med prsti. V sredino daj olupljen mandelj (mandlje olupis tako, da jih za minutko ali dve vrzes v vroco vodo, potem kozo sam dol povleces in mandlje za par minut v pecico, da se posusijo). Kroglice potem povaljaj v kokosovi moki in jo das v tisti papircek za take mini sladice. Potem pa kroglice v hladilnik, da se se malo potrdijo.
To kako tdo maso naredis je kljucno se mi zdi, ampak pravi obcutek dobis z eksperimentiranjem.
In DOBER TEK!

Ah ja, jaz se sladicam tudi ne morem ubranit, pozna se mi ne, samo slabo vest pa imam.

Pa lep popoldan zelim.

Sahnesteif – pri nas je to kremfix (v trgovini je na polici tam kot pecilni prašeh.)

Kje in kdaj bomo probali? Pridem! :)))

a hoče kdo zvedt recept za rafaelo iz zvezde

A je to retorično vprašanje?:)
Mislim, da nas toliko sanja o tej torti, da bi se recept presneto dobro prodajal…:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close