Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika krompir v solati

krompir v solati

Sem že guglala in dobila kar nekaj receptov. Rada bi še kakšnega, neojavljenega, “osebnega”.

sori, bom pristavila še svoj pisker,da ne odpiram nove teme – mene pa zanima, kateri krompir uporabljate za krompirjevo solato? Jaz namreč obožujem kisel krompir, ampak krompir, ki ga skuham v kosih, je ves kašast in ko ga zmešam, postane ves zlepljen, skoraj kot pire, čeprav pazim, da ga ne razkuham. Imam pa domač krompir od mame. Je katera druga sorta bolj primerna?

Skuhaš krompir v lupini – cel in ga fino ohladiš. Olupiš, narežež na rezine in fino naoljiš. V njega narežeš veliko pora, dodaš dve žlici majoneze in žlico gorčice. Bel kis, sol, poper in vodo (kar 1 dcl ali še več).

Krompir za kropirjevo solato se kuha CEL NEOLUPLJEN. Boljši je manjši.

Če pa gremo v detajle, domač ali vsak SLO poreklo.

Če pa gremo v detajle, domač ali vsak SLO poreklo.[/quote]

Super, hvala, koliko časa približno pa se kuha cel neolupljen krompir (nimam ekonom lonca, imam pa indukcijo)? Predvidevam, da kar dolgo?

skuham krompir, že olupljen in narezan na tanke ploščice…še vročega prelijem s kisom, bučnim oljem, začimbami… ko se skoraj ohladi dodam še ostale sestavine solate … radič, jačka, fižol, čebulo …

radi imamo kadar čez vroč krompir polijem drobno narezano, predhodno popečeno slanino, začinim s kisom, oljem, soljo in začimbami po okusu …v mlačen krompir dodam mešan radič in drobno sesekljan strok, dva česna …

če prelijem s polivko še vroč krompir, se tako dobro napije tekočine in se kar topi …je pa treba zelo pevidno mešati, najbolje je samo stresati skledo, dokler je vroč…

Če pa gremo v detajle, domač ali vsak SLO poreklo.[/quote]

Super, hvala, koliko časa približno pa se kuha cel neolupljen krompir (nimam ekonom lonca, imam pa indukcijo)? Predvidevam, da kar dolgo?[/quote]

Ene pol urce,, odvisno koliko je velik krompir. Ga vmes pičiš z vilico in vidiš kako se poda.

Super, hvala, koliko časa približno pa se kuha cel neolupljen krompir (nimam ekonom lonca, imam pa indukcijo)? Predvidevam, da kar dolgo?[/quote]

Ene pol urce,, odvisno koliko je velik krompir. Ga vmes pičiš z vilico in vidiš kako se poda.[/quote]

Najlepša hvala, bom kar jutri že probala 🙂

Krompir skuham, olupim, narežem, prelijem z oljem (sončničnim) in kisom, dodam narezano čebulo, sol in poper in konc.
Tak mi je najboljši, brez vsakih dodatkov.

KROMPIR BREZ SOLATE. PROBAJ TO.

s kislimi kumarami.

Kaj se da noter, so ti napisale že druge, daš po lastni izbiri. Sama skuham cirka en kg krompirja in ko ga že zabelim, dodam na to količino krompirja še ene 3 deci vode. Pa ne vso naenkrat, ampak postopoma, dokler krompir pije. Če je zaradi vode premalo kisel, ga še malo okisam. Kdaj je dosti vode vidiš, ko na dnu posode ostane tekočina. Tak krompir je sočen, mmm, se mi že sline cedijo.

Kuham ga v lupini, malo ohladim, olupim in narežem ne preveč na tanko. Dodam tanko narezano čebulo (vedno belo ali mlado, skupaj z zelenjem) in (ponavadi) nekaj narezanih kislih kumaric, vse skupaj pa polijem z obilno marinado iz ene žlice gorčice, ene žlice majoneze, soli, popra, malo olivnega olja in precej kisa od kislih kumaric. Če nimam kumaric, navadnemu kisu dodam pošten deciliter belega vina, ker ne maram prekislih solat. Zmešam zelo narahlo in pustim vsaj kako uro, da se krompir prepoji.
Jeseni delam najboljšo krompirjevo solato, ker takrat pripravim marinado s svežim moštom namesto kisa. Včasih dodam še sesekljano kuhano jajce ali dve.

A pol po celem svetu naš krompir kupujejo? Iz katerega drugega ne rata, ne?

Da ga ne bi z mrzlo vodo potem hladila pri lupljenju, postane pacast, prej skuhat, pa pustit, da se v miru ohladi in olupi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close