Najdi forum

Tunina omaka

Zanima me, na kakšne načine vse pripravljate tunino omako (za testenine) – kakšne nove ideje, da ne delam vedno po istem receptu?
Hvala in lp, Maja

Pozdravljena

Jaz vzamem tuno v olivnem olju. Potem na tej maščobi ovenim drobno strt česen. Dodam Tunino, paradižnikovo mezgo (zeme je najboljša Mutti), potem mlete pelate (Pomi) in od začimb malo origana in bazilike, pa popra. Po okusu dosolim (ali dam zelo malo kocke), lahko kakšno žlico smetane…. In to je to.

Jaz jo delam za na mrzle špagete in to po liniji najmanjšega upora 😉 – tunino iz konzerve (brez olja) zmešam s kislo smetano in dodam malo majoneze, vegete, po potrebi dosolim in vse skupaj popopram. remešam s špageti in pustim po potrebi v hladilniku, da se ohladi. Paše pa predvsem poleti…

Jaz pa eni konzervi tune v olivnem olju primešam kar 2-3 žlice Barilla ali pa Dolmio preliva za testenine.

Tuni malo odcedim olje, segrejem, dodam sladko smetano, malo sira (lahko različne, s plesnijo, …), premešam – v to omako dam testenine (različne) . premešam, počakam minuto, dve, da se okusi prepojijo.

Jaz delam bolj ali manj isto, kot so že napisali… včasih dodam tudi malo rdečega vina.

Na olivnem olju prepražim čebulo, dodam paradižnikovo mezgo in šele nato tuno brez olja pa še bazilika ne manjka.

Iz izkusenj,vsi tisti nacini so dobri,kjer se tuna v omaki samo pogreje in ne cvre,ker postane meso trdo.Jaz dam najraje kar na pasto z natrgano baziliko in v ponvi premesam ali malo mecem v zrak kot it.kuharji(vsaj poskusam). Od zcimb pa seveda lahko tudi zajbelj,rozmarin,origano
Lp Babi

Konzervo tune pretlačim z vilicami in jo malce segrejem v posodi, nato pa dodam 1 kislo smetano, posolim, popopram, premešam in polijem po testeninah! Kasneje si dodajamo še parmezan, ki izredno paše zravnen.

Popražili smo čebulo in česen na ekstra deviškem olivnem olju, nakar smo dodali rio mare tuno. Nato smo dodali Pano di cucina omako ter koruzo in vse skupaj dobro premešali; na koncu pa smo primešali še peteršilj, ter dodali baziliko in poper. Mmmmmmmmmm vse skupaj je bilo slastno, polizali smo tudi krožnike:)

Popražim por dodam malo vode 3 zdenka sire(ali kakšne druge),tuno,baziliko,cari.Odlična omaka za testenine.Dober tek.

tuna, kisla smetana, origano, poper, malo muškatnega oreščka….mnjami:)

tuna v olivnem olju, paradižnikova mezga (za sladokusce kečap), koruza… super

heii

jst pa tuno v olivnem olju prepražim..dodam mal vegete ,jo zalijem s spasiranimi pelati ..jo
zavrem dodam baziliko zeleno,origano-čist mal vsega pa zraven naredim testenine in na vse skupaj naribam malo sira ….

Jaz pa uporabim tuno v naravnem soku. Na olivnem olju prepražim česen, dodam svež narezan paradižnik, narezane olive, kapre, kakšen slan ribji file, malo suhega paradižnika, nato dodam tuno, zalijem z malo vode, pustim kuhati, dodam še malo paradižnikove mezge, solim, popram, dodam origano, včasih še timijan, majaron, baziliko…..po trenutnem navdihu.. včasih dodam tudi malo peteršilja…..na koncu pa vedno zgostim s kislo smetano. Njami…..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close