Tunina omaka
Pozdravljena
Jaz vzamem tuno v olivnem olju. Potem na tej maščobi ovenim drobno strt česen. Dodam Tunino, paradižnikovo mezgo (zeme je najboljša Mutti), potem mlete pelate (Pomi) in od začimb malo origana in bazilike, pa popra. Po okusu dosolim (ali dam zelo malo kocke), lahko kakšno žlico smetane…. In to je to.
Popražili smo čebulo in česen na ekstra deviškem olivnem olju, nakar smo dodali rio mare tuno. Nato smo dodali Pano di cucina omako ter koruzo in vse skupaj dobro premešali; na koncu pa smo primešali še peteršilj, ter dodali baziliko in poper. Mmmmmmmmmm vse skupaj je bilo slastno, polizali smo tudi krožnike:)
Jaz pa uporabim tuno v naravnem soku. Na olivnem olju prepražim česen, dodam svež narezan paradižnik, narezane olive, kapre, kakšen slan ribji file, malo suhega paradižnika, nato dodam tuno, zalijem z malo vode, pustim kuhati, dodam še malo paradižnikove mezge, solim, popram, dodam origano, včasih še timijan, majaron, baziliko…..po trenutnem navdihu.. včasih dodam tudi malo peteršilja…..na koncu pa vedno zgostim s kislo smetano. Njami…..
Forum je zaprt za komentiranje.