Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika železo, kalcij in holesterol

železo, kalcij in holesterol

Zanima me, če mi lahko kdo odgovori, kako se mora prehranjevati oseba, ki rabi dosti železa in kalcija (proti osteoporozi in slabokrvnosti), mora pa se paziti holesterola?

Kot že stari ljudje vejo, veliko železa vsebuje regrat, Tega laho ješ celo leto. Izkoplji korenine regrata in ga posadi v vedra in daj v klet. vse kar moraš storiti je le, režeš liste in občasno zaliješ. Veliko železa vsebuje tudi konjsko meso. Tukaj boš našel zagotovo veliko koristnega.
Glede kalcija, pa lahko uživaš mlečne izdelke, če pa jih ne moreš, si pa kupi kalcijeve tablete.

regrat je en blažev žegen, ali po domače brez veze.Jesti moraš rdeče meso.Ker imaš preveč holesterola, MORAŠ kupovat zelo pusto meso-predlagam žrebičje meso.
Kalcijeve tablete če jih že ješ moraš vedeti, da niso vse kalcijeve tablete dobre, ene se zelo slabo resorbirajo v telesu.Posvetuj se z farmacevtom;-)….
poleg kalcija pa moraš obvezno dobiti tudi D vitamin, ker se kalcij brez D-ja sploh ne resorbira-se ne uporabi-gre na drek po domače.D vitam v tabletah je brez veze, kupiti moraš “ujete kapljice”, torej tekoč D vitam.Sicer pa ga ni treba jesti, kadar se sončiš.Za primerjavo ti povem, da greš lahko med 11. in 15. uro na sonce za 15 minut in je dovolj na dan.D vitamin se lahko tudi skladišči v jetrih, če se npr. dalj časa sončiš (kar je sedaj še možno) npr. 1 uro na dan v tem času kot sem napisal, boš dobile še zaloge za 1 teden, če se sončiš 4 dni v tednu boš imela zalog za 1 mesec.Zalog si lahko nabereš nekje največ za 6 mesecev.Npr. C vitamin se ne da skladiščit, če ga zaužiješ več kot ga telo rabi, ga “na drek”.

Zaradi obutljivosti želodca na vsako tableto, sem se morala znajti po svoje in
izvidi kažejo, da se je stanje zelo izboljšalo.

Za osteoporozo uživam jajčne lupine (pripravo najdete na internetu), kar
se železa tiče pa sezonsko sadje. Trenutno použijem izredno veliko, rdečega grozja
imenovanega jurka. Ogromno železa vsebuje.
Zelo veliko vsebnost železa imajo tudi koprive.

Tudi proti holesterolu domače rožce rastejo. Povprašajte ali poguglajte.

Lp

Železo se vedno jemlje s C vitaminom zaradi absorbiranja.

Za holesterol: olupi cca 5 glavic česna, vsak strok po dolgem prereži 3 x in po širini 1 x. Prav tako limone. Če so špricane jih prej operi v vroči vodi. Limone tudi na majhne košče. Daš v kastrolo, priliješ toliko vode, da bo gosto malo manj kot puding. Ko pride do vretja, odstaviš in ohladiš. Precediš skozi gazo, potem napolniš steklenico in daš v hladilnik. To piješ zjutraj in zvečer po slabe pol kozarčka. Zanimivo je, da po tem nič ne smrdiš.

V enem mesecu sem holesterol zbila z 7,2 na 6,3, kljub temu, da sem jedla perutničke z žara s kožo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close