Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika prehanski dodatki- ali lahko vse na enkrat?

prehanski dodatki- ali lahko vse na enkrat?

Vsako zimo sem vsaj 2x prehlajena in na antibiotikih. To leto bi rada sporobala prehranska dopolnila. Jedla bi tablete Supradyn zjutraj, Omega 3 kapsule opoldan, Algea tablete zvečer.
Zanima ali bi lahko vzela vse 3 tbl naenkrat ali je res bolje da so razdeljene tako kot je zgoraj?

vprašaj na forum Farmacev svetuje

Kot prvo, pri prehladu ti antibiotiki nimajo kaj pomagat.

Kot drugo, jej več sadja in zelenjave, pa miganje na svežem zraku, mogoče kdaj kakšna savna, pa ne bo treba nobenih prehranskih dodatkov (ki so itak več ali manj samo zaslužek proizvajalcev in prodajalcev, pa njihovo preizkušanje je tud vprašljivo).

Meni se pa ne zdi brez veze. Če vzamemo samo omego 3 – telo je samo ne more proizvajati, jo pa nujno potrebuje za svoje delovanje. Brez vode in omege 3 noben proces v telesu ne deluje optimalno.

Ni dobro, da vzameš vse ob istem času (to velja tudi za zdravila, če moraš jemati več različnih). Naredi vmes vsaj 20 ali 30 min premora. Če pa razdeliš cez cel dan, pa ni nobene bojazni, razen če v navodilih samih pripravkov ne piše drugače.

Jih najdeš pa v marsikaterem živilu, predvsem v morskih ribah (losos), pa v orehih, olivnem olju, lanenem semenu …
Jaz ne jemljem nobenih prehranskih dodatkov (jih nikoli tudi nisem) in pri petdesetih funkcioniram brez problemov. Kot sem že napisala, sadje, zelenjava (seveda jem tud meso, ribe in vse ostalo), vsakih par dni malo gibanja na zraku, 1x tedensko savna čez zimo – sem že pozabila, kaj je to prehlad.

Pri preh. dopolnilih velja pravilo: manj, premišljeno in kvalitetno. Pejdi v kako zeliščno trgovino, Sanolabor in se malo pozanimaj, pa ti bodo svetovali.

Jaz bi namesto Supradyna jemala ehinacejo od Vogla zjutraj, algeo malo kasneje, obvezno pa ZVEČER omego 3. No ja, jaz imam omego 3 6 9.

Bi pa Syupradin vzela cca 3 x na teden. Pa česen in med konzumiraj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close