pridobivanje teže
Živjo,
star sem 21 let in imam 65 kil, velik sem 181cm…sem zelo dobro kondicijsko pripravljen(plezam, igram nogomet, pozimi sem vaditel smučanja…) moje celo življenje sestavlja šport, vendar se nemorem zrediti niti za kilogram…zato vas naprošam če mi lahko kdo pomaga…v fitnes nima časa iti ker imam 1 leto staro hčerko, službo in športne aktivnosti ki jih nemorem zatreti…sem pa pripravljen jest(pomagalo bi mi če mi kdo svetuje katere proteine naj kupim), piti in trenirati doma (uteži mam, drog za zgibe in podobne stvari) mi lahko kdo pomaga???
Moj cilj je pridobiti vsaj 10kg
Bom prav vesela, če boš dobil kakšen nasvet. Namreč, moj mož ima 62 kg, višina 176. Povprečno je 2 x na dan, če dela fizično cel dan, bo jedel šele zvečer in se bo “na žrl” potem samo še premik v posteljo. Minimalno skoraj dnevno poje 40 dkg kruha, po cca 200 g napolitank, 1 l mleka, kakšna mala pašteta ali cca slabih 10 dkg salame, ali 1 konzerva rib. To ima, kadar je v službi (nočna) 16 ur.
Po 2 letih sem obupala in spoznala, da ne pomagajo ne knedlni, makaroni, ocvirkovca, torte…., skratka gre vse na drek pa še to če gre 2 x na teden. Šiba kolesarske maratone, za fizično delo močan in vzdržljiv, kondicijsko OK, pokadi cca 35 cigaret.
lp od obupanke;-)
1. veliko zdravih maščob iz semen in oreškov, avokada
2. bogate solate in bogati solatni prelivi (z olivnim, lanenin, konopljinim oljem, vegeneza ipd.),
3. zdrave in kalorične sladice (recimo iz suhega sadja in oreškov, polnozrnate moke, melase, javorjevega sirupa, banan, grozdja,…)
4. veliko raznih žitaric v obliki mueslijev, prilog, narastkov
5. temna čokolada (nad 75% kakava)
6. polnomastni mlečni izdelki
Moj fant je velik 192 in ima 79kg in se tudi ne redi s tem, da je zelo nezdravo hrano in sploh ne je sadja ter zelenjave, ker mu ni dobro. Sem mu kupila mleko 3,2, pa je rekel, da mu je 1,6 boljšega okusa (alpsko). On se sicer ne sekira preveč glede teže, vendar ko vsake toliko časa stopi na tehtnico in vidi tak rezultat, deluje malo razočaran.
Forum je zaprt za komentiranje.