Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika dojenček in testenine

dojenček in testenine

11-mesečniku bi prvič pripravila testenine. S čim naj jih naredim? Kako jih pripravite vi?

Jaz skuham male polžke z drobtinami in zraven čežano.

Jaz mu pripravim zraven omako iz piščančjega mesa in zelenjave in vse skup zmiksam.

11 mesečniku miksaš?

Tako kot za ostale člane družine, samo manj bi solila, pa dala manjše paštice ali špagetke, pa meso razkosala na manjše koščke ali uporabila mleto.

Tako smo kuhali pri nas.

11 mesečniku miksaš?[/quote]

Ne, moj je sicer star 9 mesecev in mu načeloma ne miksam. In mu vse hrane tudi nikoli nisem. Ampak narezat piščanca in vso zelenjavo na micene koščke se mi ne da, ker skuham več in dam zmrznit. Tko da to omakco zmiksam.

zakaj pa je čudno, če 11 mesečniku miksaš? npr. če je otrok polno dojen do 12 meseca, kar je sicer redkost,pa začne takrat jest ta pravo hrano, mu pač vse miksaš pri 12 meseceih, pa gotovo potem še nekaj mesecev potrebuje, da se navadi. če otrok ni v vrtcu, miksanje ni problem, če pa gre v vrtec, ga je treba seveda že prej navadit na celo hrano.

Ma če bo to prvič da bo jedel testenine, je najbolje da jih pripraviš s faširanim mesom. Pa zanj skuhaš kakšno malo paštico, kaj vem kar tisto ki je za zakuhat na juho. Pa ti ni treba rezat na majhne koščke.

Drgač pa 11 mesečnik (če ravno ni bil polno dojen do 10 meseca) lahko mirno je koščke, tako da tud narezat tistih par koščkov meska na mal manjše koščke ni panika.

Drgač sem jaz miksala obema le 14 dni, potem pa samo stečkala z vilico. Koščke sta tudi jedla pri kakšnih 7-8mesecih.

Pri 12 mesecih začne jest ta pravo hrano?!

Ne razumem.
Otroci pri 11-tih mesecih vendar v večini že imajo nekaj zobk.
Hrano sredi prvega leta pasiramo (tlačimo, miksamo), ker brezzobi dojenčki koščkov še ne morejo pregrizniti, potem pa to lahko mirno in navadno tudi z veseljem počnejo.

Lej pri nas sta oba dobila prva zobka šele pri 10m…. potem pa je dolgo trajalo pred drugimi zobki, ene 4m. Pač počasi so jim rasli. Pa sta jedla koščke, sta jih zmlela z dlesnimi. Majo dojenčki ful trde dlesni. Pa pač narežeš na manjše koščke.

Evo, imam 11 mesečnika in mu vse miksam. Nekatere stvari bolj na grobo, druge bolj na fino. Mi je pomembno, da dovolj poje, kar pa se ne zgodi, če ima papa preveč koščkov notri. Za treniranje grizenja in mletja mu dam naknadno še kak košček hrane v roko, za pitanje pa dobi zmiks.

problem pri miksanju je pri tem, da če se to počne predolgo, otroci potem fizično zavračajo tršo hrano. je bolje pretlačit z vilicami

Pri 12 mesecih začne jest ta pravo hrano?![/quote]

Ja itak, kaj pa misliš da jim v jaslih kuhajo? Juha, meso, priloga, solata. Razno razne variante.

pri nas je isto

Narobe je v toliko da je to zelo slabo za otroka. Otrok potrebuje po šestem mesecu več kot samo mleko in če ga do takrat samo dojiš mu škodiš.
Zato pa se hrana uvaja počasi in postopoma. Pri enem letu otrok je vse. Zobje pa imajo pri otrocih isto vlogo kot pri odraslem.

Pri 12 mesecih začne jest ta pravo hrano?![/quote]

Ja itak, kaj pa misliš da jim v jaslih kuhajo? Juha, meso, priloga, solata. Razno razne variante.[/quote]

Zato ne začne jest hrane pri 11ih mesecih ampak pri šestih. LE tako do enega leta osvoji vse s pravim tempom.

Pa kaj je z vami? Punca sprašuje kako pripraviti testenine 11 mesečnem otroku! Kaj ne vidite kakšno je vprašanje?
Nikjer nisem zasledila, da bi vprašala glede miksanja, pretlačevanja in velikih koščkov hrane.
Dajte se držat teme, če bi pa rade kritizirale o koščkih,….. pa si svojo temo odprite
Aja pa še to vsaka glava zase dela in ne vsiljevat vaših misli – kar delate vi še ne pomeni da je dobro za druge

In zato si ti odprla 3 leta staro temo in dala konstruktiven odgovor?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close