rižev narastek
Povedala ti bom, kako je moja babica delala … skrivnost 🙂
Riž skuhaj v vodi, nato dokončaj v mleku.
Vode ne rabiš odlivat, če je ravno ni preveč. Samo doliješ mleko in kuhaš naprej. Seveda mešaš, ampak se ne prismodi, ker se pravzaprav prismodi mleko in se riž gor prilepi in se posledično prismodi še on.
Drugače pa za narastek pa res ne rabi bit razkuhan riž, sej se še dopeče v pečici.
Jaz riža nikoli ne mešam in se mi ne prismodi, v katerikoli posodi kuham. Sem pa navajena na plin. Riž v vodi – počakam, da zavre, dam ogenj na minimum in skuham. Riž v mleku – tu vsujem riž v vrelo mleko in dam ogenj na minimum. Vedno pa pazim, da je na koncu kuhanja še malo tekočine, odstavim riž ga pokrijem in počakam, da vse vpije, torej, ne pustim, da se kuha brez tekočine, ker takrat se pa začne smoditi – ampak ne meni, da se razumemo ;)))
Najbolj sigurno se riž v mleku skuha v posodi z debelim dnom ( npr. za indukcijo ), ki potem, ko mleko zavre in znižaš T, ohranja toploto. Da se riž skuha, mleko ne rabi brbotati, ko zavre, zmanjšaš na najmanj, pokrovko gor in mešaš ali pa ne. Jaz vedno mešam, zato, da lahko potem kuhalnico obliznem.
Forum je zaprt za komentiranje.