Najdi forum

Njoki

Jutri bom spekla svinjsko pečenko. Zraven bi rada naredila njoke, pa vas prosim za nasvete, kako narediti čimboljše. Imam zmrznjene Pečjakove.

Za nasvete vam bom zelo hvaležna!

Skuhaj, odcedi in jih vrži na droptine.

Kako pripraviti njoke, ali kako pripraviti zmrznjene pečjakove njoke? Reci da se hecaš?

Če jih imaš že zmrznjene in NAREJENE, potem ne vem kaj rabiš?

Omako?

Jaz jih naredim lepo po domače iz moke, krompirja, jajčka, skuham, odcedim in če je pečenka zraven (v katero dam precej primorskih zelišč alla žajbelj, rožmarin (tega največ), česen, materina dušica, timijan), pa samo prelijem z omakco iz pečenja in čez pred postrežbo naribam malo parmezana. Občasno pa pripravim čisto malo omake iz pelatov, ki so samo pogreti in malo razfuzlani na česnu, nič drugega….

Meni so pa dostavili na dom Halo Pizzo, kako pa to pripravim?

3 česne nareži im za par sekund vrži v žlico ali dve olja, dodaj malo mleko( par žličk,) dodaj gorgonzolo, sol poper, kislo smetanom kuhaj cca 1 minuto in na koncu peteršilj. …. v to dodaj skuhane njoke in premešaj.

Ali pa 3 česne nareži im za par sekund vrži v žlico ali dve olja (dodaš lahko še kakšno panceto ali pršuta ali šampijone ali naribane bučke, nariban korenček), dodaš sladko smetano, sol, poper, peteršilj.

Drobtine nastanejo, ko drobiš suh kruh, ne dropiš.

Meni Pečjakovi sicer niso preveč dobri, so bolj taki gumijasti. Ampak jih pač imaš. Skuhaj po navodilih, potem pa jih daj malo k pečenki v pekač zraven popečt. Ali pa jih popeci na maslu z drobtinami.

Lahko jih tudi ocvreš v olju. Moraš pazit, ker se hitro zažgejo, dobra plat tega pa je, da se ne napijejo olja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close