Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika 3-dimenzionalne torte – evo enostaven recept

3-dimenzionalne torte – evo enostaven recept

Drage mamice in ostale slaščičarke!

Mi primanjkuje časa, ampak sedaj vam posredujem en odličen recept za zelo enostavno izgradnjo kakršnekoli torte vseh možnih oblik, ki si jih zaželi vaš malček, malčica…
Čeprav mogoče zveni zelo komplicirano je zelo enostavno in na koncu bo vsaka zelo presenčena nad svojim rezultatom – da o navdušenju otrok sploh ne govorim… verjemite mi, kakršnekoli oblike se boste lotile vam bo 100% uspela…

Osnovo za torto vzamem recept za jogurtov biskvit:
2 lončka navadnega jogurta
4 lončke moke
2 lončka sladkorja
1 lonček olja
4 jajca
1 pecilni
1 vanili

Vse sestavine dobesedno vsuješ v veliko posodo in zmešaš. Vliješ v pekač in pečeš na cca 190 C. pečenost poskušaš z zobotrebcem…

POZOR:
Za 3 D torto vedno naredim dvojno maso, oz. jo pripravljam 2 x, tako, da imam nato pečena 2 pekača.

Ko je biskvit pečen narediš naslednje:
Iz prvega biskvita izrežeš zgolj tloris oblike, ki jo želiš narediti in bo služila kot nadaljnja podlaga. Glede na velikost torte, oz. njeno obliko jo položiš na primerno velik pladenj ali še bolje desko, ki si jo oblekla z alu folijo.
Ostanke obrezanega biskvita iz 1.pekača nadrobi v veliko skledo in prav tako nadrobi vanj ves biskvit iz 2. pekača.
V posodo dodaj še:
1 veliko konzervo breskovega kompota (na kocke narezane breskve)
dodaj naslednjo mešanico:
0,5 l pomarančnega soka (lahko ga stisneš ali pa uporabiš kar kupljenega)
1 mala steklenička pomarančne arome
nekaj kapljic esence ruma, če ni za otroke je lahko kar 1 dcl ruma
brizg rdeče jedilne barve.

To mešanico prelij čez razdrobljen biskvit in močno pregneti – dobiš eno kompaktno zelo mokro zmes (sama ji pravim “MOČA”), glej da ne bo ne premokra, niti presuha (ustrezno pač dodajaj sok), ampak takšna kot npr. za oblikovanje kokosovih rafaelo kroglic… Če v maso npr. stisneš dlan mora biti odtis gladek!!!

Nato sledi najbolj prijeten del:

Spodnji del – tloris torte navlažiš s pomarančnim sokom in ga premažeš s 5 žlicami marelčne marmelade, kateri si dodala 3 žlice vode in predhodno segrela. (Tudi v marmelado lahko dodaš malo ruma…)

Na ta tloris torte sedaj naložiš “močo” in jo pričneš oblikovati v želeno skulpturo. Z močo v bistvu delaš kot z glino in plastelinom in jo lepo sproti gladiš… Glej da je resnično lepo gladka.

Sedaj imaš na razpolago 2 možnosti za krasitev torte:

a) sladkorni led, ki ga barvaš ali

še bolje:
b) oblaganje z marcipanom, ki se daleč najbolje obnese.

potrebuješ cca 2 zavitka bele marcipanove zmesi ( 2 x 200g).
Sama ponavadi na 200g marcipana dodam 1 beljak in dodajam sladkor v prahu (tudi do 500g), da pridobim ustrezno količino. Ko imam vso to pregneteno maso marcipana jo z živilskimi barvami ustrezno pobarvam glede na potrebe torte… Maso nato razvaljam s pomočjo kozarca, da se ne prijema pa jo valjam na alufoliji (sploh če rabim veliko prekrivno površino) in jo potem naknadno zgolj zvrnem razvaljano maso z alufolijo vred na torto, malo potiskam s prsti in pogladim, da se oprime torte, ter nato počasi trgam kose folije s torte…
V bistvu vam ta recept ponuja XY možnosti za različne oblike. Po okusu in polivki je tako torta punčeva, pa vendar:

Otroci so nad njo vedno navdušeni, odrasli pa vas bodo spraševali, po naslovu slaščičarne, kjer kupujete torte! No, ja lahko boste enkart odprle svojo!

Če želi imeti katera sličice tort (pikapolonica, ribica, zvezdica) mi lahko piše na mail in jih bom poslala…

p.s.
Tiste, ki ste me pred časom prosile za sliko zajčka iz orehovega biskvita – sličice žal ne morem poslati, ker jo imam na videu in ne v ustrezni elektronski obliki… Se jo trudim spraviti v ustrezno stanej, ap mi ne uspe…

lp in javite svoj uspeh, pa kakšno sličico tudi!

Nika

Juhu, jaz se že prijavljam 🙂 kresnica_kresnica@yahoo.com

Hvala ti že vnaprej in hvala za recept.

Nika, tole je ideja in pol!
Sicer sama tort sploh ne delam, ampak tvoje zagotavljanje da je enostavno bi me morda res prepricalo da poslusim ;-)). Ko bo kaksna prilika.

Te pa prosim za slikice:
sonce_rumeno@email.si

Hvala ze vnaprej!

Nika, sem dobila, hvala ti. Zdaj mi je tudi jasno, kako si mislila z izdelavo. Samo upam, da mi bo uspelo zadeti tapravo gostoto moče 🙂

lp

Mislim res! Imaš pa ideje ni kaj. Krasno. Ja, predstava je sedaj dosti boljša.

Hvala za sličice.

LP
d.

ti samo dodaja počasi sok – torta je poleg tega, da je vizualno vau, tudi po okusu VAU…

iz izkušenj vsi hočejo repete – torta naslendjega dne žal ne dočaka… ponavadi je na roj.dnevih celo tako, da imam kar probleme z otroci, ki hočejo še, medtem ko drugi otroci še svojega prvega kosa niso dobili…

lp
Nika

Hojla,Nika… hvala za slike sem dobila in že sprinala recept.Mo bo prišel prav marca,ko bom izdelovala torto Barbie.Bo prav pasalo po vseh formulah in avtomobilih,ki sem jih v zadnjiem času pekla za fanta.

Hvala in lep vikend,hali

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Ja super ideja…
Prosim za slikico…
pika.polonica@email.si

Hvala…

Zivjo.

A se lahko se jaz priporočam za slikce:

ahusky@email.si

hvala.

Jest bi tud slikco, PROSIM!!!!

Pozdrav vsem!!!

Nika, še meni prosim pošlji slikice

majuska@tok-tok.com

Hvala in lp, Maja

Hoj!

Še jaz pridajam lonček:)

tacamuca@mail386.com

Sem pa prav firbčna kao tole izgleda.

Recept je naravnost fantastičen in 99% je, da ga uporabim za drugo soboto, ko moj mali praznuje!
Otroci pa torte nikoli ne pojejo:( Pa , da vidim!

V zameno dodajam recept za preprosto čokoladno torto(mislim, da sem ga že enkrat napisala, pa nič hudega), ki jo jaz sicer delam 3 dni, a je vse tako na easy, da še opaziš ne, da si jo delal (lahko jo narediš tudi v enem dnevu, samo malo mora bit smetana v hladilniku):

ČOKOLADNI BISKVIT

Sestavine:
4 beljaki
175 g sladkorja 4 rumenjaki
100 g moke
30 g kakava za čokoladni biskvit
50 g gustina
1 žl. pecilnega praška

Priprava:
Vrstni red!!
Beljake stepeš, dodaš sladkor, vanilin in rumenjake. Zmešaš. Dodaš moko, pecilni prašek , kakao in gustin.

Pečeš 25 – 30 min pri 200°C.

*Za velik pekač vzameš sestavine x1,5!

ČOKOLADNA KREMA

Sestavine:
0,75 l sladke smetane
300 g čokolade (kakava)

Priprava:
Smetano zavreš in ji dodaš čokolado.
Za čez noč postaviš v hladilnik. Drug dan stepeš in namažeš na torto.
Biskvit namočiš z mlekom, če je za odrasle, dodam še rum.

Jaz ponavadi delam tako:
– en večer zavrem smetano, ji dodam čokolado in pustim čez noč v hladilniku.
– drug dan naredim biskvit (lahko pa že zvečer, pa v foliji počaka)
– torto sestavim in jo pustim čez noč v hladilniku
– na dan D 🙂 jo do konca namažem, okrasim, popišem, … in počaka v hladilniku nekaj uric – dokler je ne zmažejo do britkega konca:))))

Nika, prosim te za sličice!
stanka_led@yahoo.com

Je pa ideja in pol!!!!

Prosim za slikce.
Letos bi rada naredila nogometno žogo….

Saraher@volja.net

Tudi jaz prosim za slike tort.

golhel@email.si

LP Helena

A se lahko še jaz pridružim k skledci za slikce???? Lepo Lepo prosim…

tincekbalincek@yahoo.com

Hvala, pa lep pozdrav,

Maja

Prosim, prooooosim, tudi meni slikco.
andrejka_m@hotmail.com

Taaako rada ustvarjam, zato bi tudi jaz prosila za sličice 🙂

sasa_narnia@yahoo.com

Hvala in lep pozdrav,

Sasa

Super! Imam majhnega sinčka, ki prav obožuje torte in seveda kar se da različnih oblik. Prosim še za fotke na tina.krnc@email.si.
Hvala!
LP Tina

Hej, Nika!

Tudi jaz bi prosila za slikice, ceprav je moj fantina ze velik:)))

Je pa veliko manjsih vnukov prijateljic in bomo delali:) Pozdravcek Babi

Nika33,
tudi jaz bi rada slikce, da vidim kako to izgleda.
anmesic@volja.net

Tudi jaz bi prosila za slikice. HVALA!

jozi.klemen@gmail.com

še nam prosim na tajdaintamara@email.si

Nika hvala za slikce..torte so res lepe, tisti ki ima pri nas naslednji r.d. bo dobil tako po tvojem receptu;)

Tiste, ki ste že dobilo slikice tako zelo hvalijo, da bi jo še jaz prosila. naslednjo soboto praznujemo en RD pa bi mi prav prišlo.

Lp Etna
etna@siol.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close