Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kruh-za kuharce

kruh-za kuharce

Ali lahko sedaj zamesim kruh, ga vzhajam, nato pa dam testo do večera v hladilnik in ga takrat potem spečem?
Hvala!

to bo pica , ne pa kruh !

Jaz ga ne bi prej vzhajala, ker bo v hladilniku “padel skup”. Zamesi in daj v hladilnik. Tudi v hladilniku počasi vzhaja. Potem pa vsaj nekaj časa pred peko iz hladilnika ali pa, če ga položiš v hladno pečico, da nekoliko vzhaja še med ogrevanjem pečice.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

tako bo OK

Ne vem, če je ravno pametno dat kruh v mrzlo pečico. Skorja ti bo trda kot kamen. Rajši zamesi, pokrij s prtičem in daj v hladilnik. Uro pred pečenjem ga daj na sobno temperaturo. Pol pa v orenk ogreto pečico (jaz na 250 za cca. 10 minut, potem zmanjšam na 200, da se lepo počasi peče – za 1kg moke).

Jaz sem enkrat že vzhajan kruh dala v hladilnik, ker sem nujno morala letet v službo.

Zvečer hoče hči nekaj vzeti iz hladilnika in: o mamamija! Niti slučajno ga ni mogla dobit z rokami ven. Dolg mesarski nož je potem rešil nesrečno situacijo.

Malo prej je pa partner gledal v hladilnik in je mislil, da imam eno zgužvano rjuho v hladilniku:-))

Isto kot pri Galebu – zavila sem na pol vzhajano testo v folijo in dala v hladilnik, ker smo nujno morali skočit k sosedu nekaj pretovarjat — čez dve uri se je testo razlezlo v klobasah čez pol hladilnika, ker je razgnalo folijo. Mož je vprašal, če bom pekla anakonde :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close