Kaj za kosilo
Pri nas pa zelenjavno mineštro z žličniki!
Sv.meso popražim na čebuli dodam marijon,šetraj,sol,poper… potem dodam krompir na kocke narezan,korenček včasih tudi cvetačo(po želji),to pražim 20 minut potem dodam ampren,v drugi posodi skuham žličnike iz moke in jajc,ko so kuhani dam vse v en lonec in še malo pokuham!Sebi dodam še žličko kisle smetane!Zraven pa kar je doma,štrudelj,puding…
Dober tek
Osebno imam kremno juho zelo, zelo rada in jo velikokrat skuham za kosilo.
Včasih imamo zraven samo kakšno sladico (a’la muffini, rižev narastek, cmoki, palačinke), včasih samo juha.
Ravno včeraj sem jo naredila. V skrinji sem imela še kos lazanje, ki je ostal od kosila pred dvema tednoma, tako da smo včeraj jedli poleg juhe še lazanjo in peso.
curry – kako skuhaš golaž iz kremenatlov???
Jaz ga vedno kuham iz govedine ali divjačine. Še nikoli nisem poskusila golaža iz kremenatlov, zato bi bila vesela recepta.
Joj, če kaj, pa ne morem slišat stavka “moj itak je v službi, otroci pa v vrtcu, šoli”….ma tisto kosilo ali malica, ki jo pojejo, naj bo dovolj do večera ali celo do drugega dne?
Moja hčera malica v šoli, pa pride domov lačna ko hudič, mož tudi povečini malica, pa bi me verjetno nekam poslal, če bi mu dala juho in mafine za kosilo ali večerjo (pa nista niti požrešneža, še manj debeluha)…
In ko se poje juha (ok, zdrava, kar za mafine ravno ne bi mogla reči), si itak čez pol ure lačen, pa takoj na čipse, sendviče, čokoladice. In potem se čudimo, zakaj problemi s kilami?
So se zadnjič v razredu moje hčere pogovarjali ravno na to temo-problemi s kg, ker ima 3/4 punc probleme in so resnično obilne in zaključek vsega je bil (povedala hčera), da je največji problem ravno v tem, ker otroci vedo, da doma ne bo več nič kaj pametnega za pojest vsaj do večera (nočem posploševati in biti krivična do tistih, ki imate red okoli tega) in preden gredo domov, zavijejo še v kak McDonalds, na kebab,….zdravo, ja!
Vem, da mogoče ne spada k tej temi, a morala sem povedati….in da ni časa, tudi ni izgovor, se dajo določene zadeve pripravit že zvečer, shranit v hladilniku in drug dan pripravit samo prilogo…
natašah,
popražiš čebulo, narežeš kremenatle (obrežeš ob kosti, ostalo meso na koščke tako da v lonec daš koščke mesa in celo kost od kremenatla), vržeš v čebulo, malo paradižnikove mezge, začimb, zaliješ z vodo in počasi kuhaš… na koncu malo zgostiš z moko. dam pa tu manj čebule kot je mesa, ne naredim 50:50.
kuham tko kot običajno.. govejega golaža ne maram, divjačinski mi je dober, pa zajčji.. pri zajcu dam še kak korenček zraven pa je super.
Pa v čem je tvoj problem, ženska, da se zaradi kosila nekoga drugega razburjaš? Kosilo pri nas še zdaleč ni zadnji obrok, ampak za tem pride še malica in potem večerja. Hitro pripravljene hrane sploh ne jemo, imamo pa red glede prehrane in resnično ne vem, kaj je groznega v tem, da je kdaj za kosilo juha, zraven pa palačinke, muffini ali kakšen rižev narastek. A pri vas pa same golaže jeste, al kaj?
tudi jaz jem v službi kosilo, ravno tako moj mož, pa tudi otroci jedo v vrtcu kosilo in potem še malico predno pridejo domov Seveda zjutraj pojemo zajtrk.. Zato mi jemo KOČERJO. med kosilom in večerjo in ja velikokrat so to juhe in pa solate na milijon načinov, ker pač čez teden ne kuhamo na veliko, če pa vsi jemo že drugje. Tamaladva potem še kakšno mleko, čokolino ali kaj takega ob risanki popapcata, midva pa nič, ker sva sita.
Ma ja, saj se opravičujem, ker sem tako odreagirala, predvsem avtorici posta, ki je samo lepo vprašala, kaj skuhati za kosilo. Sorči, res!
A očitno sem preveč tega slišala v zadnjih dneh (sem pač alergična, ker pri meni ni pardona, kar se toplih in rednih obrokov tiče, pa niti slućajno niso samo golaži, tudi proti juhi in kaki sladici nimam nič, če potem še kakšna večerja sledi)….najprej tole v hčerini šoli, da me je zmrazilo-ubogi otroci, potem mi razlaga še kolegica, ki pri svojih 35-letih total ne zna poskrbet za familijo (on je v službi, tamali v vrtcu, jaz kak sendvič pojem, med tednom je pri nas kuhinja čista, se ne kuha). Pa še tu in tam tu gori kaj podobnega preberem, potem pa si pač svoje mislim in odreagiram!
Lep dan!
Pa v čem je tvoj problem, ženska, da se zaradi kosila nekoga drugega razburjaš? Kosilo pri nas še zdaleč ni zadnji obrok, ampak za tem pride še malica in potem večerja. Hitro pripravljene hrane sploh ne jemo, imamo pa red glede prehrane in resnično ne vem, kaj je groznega v tem, da je kdaj za kosilo juha, zraven pa palačinke, muffini ali kakšen rižev narastek. A pri vas pa same golaže jeste, al kaj?[/quote]
problem je samo v tem, da se ljudlje preveč vtikujejo v druga kosila. joj kak ona kuha, joj ta je pa že ja dost stara da bi znala kaj skuhat, joj pa kak lahk to jete to ja ni dober pa ni da ni eni so res tako nadležni s tem da bog poamgaj. pa kaj te briga če jejo zdravo al ne zdravo saj škoduje njim ne vam. nehite se že enkrat obremenjevat z drugimi pa najprej zase poskrbte!!!!!!!!!!
Jaz tudi ne vem kako bi drago danes presenetil s kosilom. Kakšna ideja?
Testenin imam vrh glave, pa še zvečer bodo spet na sporedu… Riža ne bi… Krompirja se mi ne da delat 😀
Lotim se kuhanja česarkoli,samo idejo rabim 🙂 Torej, kaj?
Forum je zaprt za komentiranje.