ostal mi je sneg od beljakov kaj sedaj?
Tak beljak je dober kot maska za obraz. Pride koža ful lepa po njem.
http://www.aktivita.si/index.php?option=com_content&task=view&id=224&Itemid=91
Lahko ga malo pocukraš in po žlicah daš na peki papir, spečeš in so eni taki kao piškoti. Ne vem, morda manjka še kaka sestavina, sama tega nisem delala, je pa enkrat tako porabila beljak moja babica, samo nisem prav natančno spremljala, če je dala še kaj.
Taprave snežene kepe preliješ z jajčno kremo, ki se, tud ko je hladna, ne strdi. Puding je samo nadomestek. No, ampak v tem primeru rabiš tud rumenjake.
Sam iz beljakov in sladkorja nardiš pa španske vetrce – stepeš beljak, dodaš sladkor (najboljš v prahu), nabrizgaš (ali oblikuješ z žlico) kupčke in pečeš oziroma napol sušiš pri zelo nizki temperaturi v pečici.
Ko pečem krofe, vedno naredim še tole pecivo:
6 beljakov
15 dag mletega sladkorja
15 dag moke
5 dag margarine
10 dag narezanih mandljev, orehov ali lešnikov
10 dag kandiranega sadja
10 dag koščkov čokolade
1 vanilijev sladkor
½ pecilnega praška
Iz beljakov stepi trd sneg ter postopoma dodajaj sladkor, stopljeno in ohlajeno margarino in ostale sestavine.
Španski vetrci : 4 beljaki, 200 g sladkorja v prahu.Zelo dobro zmiksaš,da se začne masa svetiti.
Narediš kupčke oz. maso daš v vrečko za smetano in oblikuješ kupčke.To narediš na peki papirju.daš v pečico sušiti.Jaz jih dam v pečico za kakšno uro oz. malo probam s prstom ali so se že strdili in potem ugasnem pečico in jih pustim notri žez noč.Tako se lepo posušijo brez čigumija na sredini.Zelo so slastni za jesti kar stopijo se ti v ustih.
Forum je zaprt za komentiranje.