Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ostal mi je sneg od beljakov kaj sedaj?

ostal mi je sneg od beljakov kaj sedaj?

Hej, žal mi je vreči stran sneg, ki ga ne potrebujem pri pecivu ki ga pečem,pa me zanima kako vi porabite ta sneg da ga ne vržete. Ali se da kaj na hitro spečt iz njega da ne rabiš ful sestavin in časa.
Hvala in lp

Tak beljak je dober kot maska za obraz. Pride koža ful lepa po njem.

http://www.aktivita.si/index.php?option=com_content&task=view&id=224&Itemid=91

Hitro pristavi mleko za puding, najboljši bo čokoladen,in ko bo kuhan, odstavi in vmešaj sneg, bo dober, malo podoben muss -u,počaka lahko do jutri.

Čao!

Lahko ga malo pocukraš in po žlicah daš na peki papir, spečeš in so eni taki kao piškoti. Ne vem, morda manjka še kaka sestavina, sama tega nisem delala, je pa enkrat tako porabila beljak moja babica, samo nisem prav natančno spremljala, če je dala še kaj.

--------------------------------------------------------------------------------- Prevajanje: http://www.parisienne.si/ Medved z otoka, zgodba za otroke: http://www.alba2000.si/otro%C5%A1ke-knjige-in-pravljice/96-medved-z-otoka.html

dodaš sladkor, strte orehe(z valjarjem jih malo zdrobi) in nato z žlico delaš kupčke na peki papir in v pečico, da se spečejo, oz. posušijo.

V liter mleka na štedilniku polagaš kupčke beljaka, da malo zakrknejo z obeh strani (se pokuhajo), jih polagaš v skledo, v mleku zakuhaš puding, preliješ po “kepah” in poješ. Dobro je toplo, meni še boljše pa mrzlo iz hladilnika.

Taprave snežene kepe preliješ z jajčno kremo, ki se, tud ko je hladna, ne strdi. Puding je samo nadomestek. No, ampak v tem primeru rabiš tud rumenjake.

Sam iz beljakov in sladkorja nardiš pa španske vetrce – stepeš beljak, dodaš sladkor (najboljš v prahu), nabrizgaš (ali oblikuješ z žlico) kupčke in pečeš oziroma napol sušiš pri zelo nizki temperaturi v pečici.

Kot so ti ze povedale – naredis lahko spanske vetrce, indijancke, snezne kepe, biskvit… speces omleto, zakuhas v juho itd.
Lahko jih pa tudi zamrznes in jih uporabis kdaj drugic

ja, tako je. Dodaš kokosovo moko v beljak, malo cukra in imaš kokosove poljubčke.

Šamrolce!

Ko pečem krofe, vedno naredim še tole pecivo:

6 beljakov
15 dag mletega sladkorja
15 dag moke
5 dag margarine
10 dag narezanih mandljev, orehov ali lešnikov
10 dag kandiranega sadja
10 dag koščkov čokolade
1 vanilijev sladkor
½ pecilnega praška

Iz beljakov stepi trd sneg ter postopoma dodajaj sladkor, stopljeno in ohlajeno margarino in ostale sestavine.

poskusi

beljaki[/url]

Španski vetrci : 4 beljaki, 200 g sladkorja v prahu.Zelo dobro zmiksaš,da se začne masa svetiti.
Narediš kupčke oz. maso daš v vrečko za smetano in oblikuješ kupčke.To narediš na peki papirju.daš v pečico sušiti.Jaz jih dam v pečico za kakšno uro oz. malo probam s prstom ali so se že strdili in potem ugasnem pečico in jih pustim notri žez noč.Tako se lepo posušijo brez čigumija na sredini.Zelo so slastni za jesti kar stopijo se ti v ustih.

Lahko pa zmiksaš 5 beljakov, dodaš 13 dkg sladkorja v prahu, 10 dkg moke in 5 dkg stopljenega masla.

Pečeš kot biskvit 15 min na 180. razrežeš na 3mm debele ploščice, posušiš do trdega v pečici pri 50 %. nato povaljaš v mletem sladkorju.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close