Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kuharice malo pomoči :)

Kuharice malo pomoči :)

Doma ima pol kilce mešanega mletega mesa….

Kakšna ideja za dobro kosilo?

Prepraži na čebuli in papriki. Zalij, zgosti s smetano, začimbe in imaš omaka za špagete.

jaz bi naredila lasagno.

Omako za špagete, lazanjo, čufte, polpete…

Upam,da sem kaj pomagala:-)

Če bi napisala za koliko oseb potrebuješ skuhati, bi nam bilo malo lažje. Narediš lahko:

– bolonsko omako
– lazanjo
– polpete (kot kruhove cmoke le meso še dodaš) – jaz jih spečem v pečici na peki papirju
– mesno štruco
– sarme
– polnjene paprike
– čufte

Mešano je idealno za sarmo, polnjeno papriko. Verjetno pa za to nimaš časa. Lahko narediš tudi pljeskavice-dodaš malo drobno narezane čebule, začimb. Za makarone in lazanjo mešano ni prav … no, lahko pa tudi to.

ma super ste v ožjem izboru imam čufte in polpete :))

Musako bi! Mmmmmnjam.

Jaz sem včeraj skupaj sestavila čorbico za prste polizat. Sprva sem bila skeptična, če bo kombinacija dobra, vendar je bila odlična. Na čebulci sem potenstala mleto meso, dodala nakockano različno zelenjavo (brokoli, korenje, cvetača, malo kolerabe in graha – kar sem pač imela) in zalila z vodo. Ko je vrelo 10 minut sem dodala ječmenovo kašo. In seveda dišavnice, ki pašejo zraven . lovor, poper, malo česna, mal šatraja in majarona. Pride taka močna čorba, po kateri paše samo en majhen krofek ali kos štrudlja:)

Nadev za burritose/tacose…

Micka bo danes naredila ‘raztresene paprike’. Poglej na kulinariki.

Ker so nam včeraj ostale palačinke, imamo danes kanelone. Včeraj zvečer sem skuhala polivko z mletim mesom, čebulo, paprikami, pelati in bučkami, s katero sem napolnila palačinke, prelila s smetano in vse skupaj fajn zapekla v pečici.

rizbiz, smem vprašati, s kakšno smetano si prelila?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close