Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Olivno olje – kje kupiti

Olivno olje – kje kupiti

Lep pozdrav!

Iščem kvalitetno domače olivno olje, hladno stiskano. Ker nisem s primorskega konca, ponavadi kupim kar Geino olivno olje. Nedavno pa sem imela spet priliko okusiti dobro domače olivno olje…. mnjami!

Kje ga ve dobite? Babi ima zagotovo kakšno koristno informacijo, a ne?

Hej!

Na obali je veliko pridelovalcev, ki ga prodaja.In letos ne bi smelo biti problema…oljke so dobro obrodile:) Cena se giblje od 2300 do 2500 sit l.

Oglej si to spletno stran druzine Umer. Imas vse podatke, fotke,telefon. Upam, da so se v poslu. verjetno imajo visko ceno, ker so dobili nagrade.
So pa zanesljivi.

Lep pozdrav ( pri nas je gooosta megla)

Hvala Babi!

midva z mozem sva ze parkrat kupila olivno olje v splitu na trznici /vracala iz hvara,visa…/. dvakrat je bilo odlicno…se je pa tudi zgodilo,da je bila “natega “!::( enkrat pred leti sva ga kupila mimogrede na koprski trznici- bilo je dobro. skozi koper se ponavadi vozimo v petek popoldan…tako da… sicer so pa nekatera olja , kupljena v trgovini, tudi zelo dobra. se pred leeeti smo ga veckrat kupovali v italiji. takrat smo prisegali na sasso. lp petra

Zelo rada imam “olivca”. Doma ga tudi od nekje nosijo…jaz pa ponavadi kupim v Mercatorju- neko italijansko reč- nekaj na M…!? Ne vem na pamet.
Steklenica je malo plošnata…malo višja..oh,res ne vem na pamet…Maja

Ali kdo ve, kakšno je Mercatorjevo oljčno olje, tisto, ki ga prodajajo pod svojo blagovno znamko, polni pa ga ne-vem-kdo, vsekakor slovenski proizvajalec?
LP Mimi

Zanič!

Od olj v nasih trgovinah so dobra in zanesljiva:

1. Uvoz iz Hrvaske ( mislim, da pise SMS – sadovi morja in sonca- lepa temna, nekako trikotno oblikovana steklenica) -7 dl

2. GEA

3. Italijanska: Monini, Molinari, Carapelli

Lp

Prosim za pojasnilo:
kaj razumete pod ZANIČ, kakšno oz. katero olje je za vas zanič in zakaj?

Okusi so različni, enim olivno olje sploh ni všeč, drugim je všeč bolj blago oziroma z manj izrazitim okusom. Pod besedo “zanič” razumem, nekaj kaj ni užitno, je pokvarjeno … ??!!

Vedno imam doma Carapelli. Meni je všeč.

Ampak punce zadnjič ko sem ga kupovala sem bila pozorna na ceno. Za enako pakiranje pri taboljšem sosedu zaračunajo skoraj 1.900 sit, v Tušu nekaj čez 1.700, v Šparu pa reci in piši nekaj čez 1.200 sit. Boste rekli kdo ima toliko časa, da preverja cene, saj vem. Nisem ravno hodila od štacune do štacune in preverjala, ampak sem slučajno bila enkrat v tej, drugič v oni trgovini in postala pozorna. No, se mi zdi da se včasih splača biti malo pozoren vseeno ;-))

Hm, pri nas prisegamo na Sasso – tisto v pločevniki, čeprav rada posežem tudi po Monini. Bo pa sedaj poskusila tudi Carapelli – nanj sploh še nisem bila pozorna.
lp

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

A veš kako si jaz kupim čas”, da ne letam od trgovine do trgovine. Tiste lušne reklame, ki nam jih mečejo v nabiralnike in na katere se vsi tako jezijo jaz zberem, pregledam, primerjam cene med sabo s potrebo (vedno si sproti pišem na listek kaj mi bo zmanjkalo) in nato naredim načrt “šopinga”.
lp

"Če bi hoteli biti samo srečni, bi to kaj kmalu dosegli. Toda srečni hočemo biti vedno bolj kot drugi, to pa je vedno bolj težko, ker mislimo, da so drugi srečnejši kakor so v resnici" (Renan)

Hej!

Enolla, to pa si zadela zebljico na glavico:)

Dokler nismo imeli svojih oljk, sem vedno kupovala olio Sasso, v tisti olivnzeleni kantici z znacilnim napisom. Poznam ga se iz otrostva iz predvojnih casov.
Je pa res, da v primerjavi z ostalimi nima toliko tiste znacilne trpkosti in arome; je pa ravno zaradi tega vsec tudi tistim, ki jim je domace mogoce preostro.

Ljubljancanka

Izraz ” zanic” zame pomeni oporecno ali pokvarjeno, prestaro, nepravilno hranjeno… Zanic oljcno olje bi bilo tisto najslabse kvalitete, ne hladno stiskano…

Tudi najkvalitetnejse olje je lahko nekomu vsec, drugemu ne.
Poznam ljudi, ki jim je vsec bucno in ne bi oljcnega nikoli uporablljali in obratno.
Meni je okus in aroma bucnega olja zelo vsec. Pogaca z dodatkom b.o. in malo semeni je krasna.

Najbolje bo Najdihojca sama pojasnila, kaje je milsila. Lep pozdrav

“zanič” kot nič vredno. Meni osebno seveda, se pa strinjam, da se okusi razlikujejo. Vendar sem sama glede na okus tega olja podvomila tudi v njegovo kvaliteto.

Ne mislim se spuščati v hude polemike, a vseeno me je zanimalo, zakaj si Mercatorjevo oljčno olje (vprašanje od Mimi) zasluži oceno “zanič”. Nisem zagovornica/pripadnica Mercatorjevih izdelkov. Vprašanje je bilo postavljeno bolj iz radovednosti, kaj lahko pričakuješ od kupljenih proizvodov.

Strinjam se z Babi, da beseda “zanič” pomeni oporečno ali pokvarjeno, prestaro, nepravilno hranjeno in sklepam, da se na policah ne more daljše obdobje pojavljati olje, katerega označimo “oporečno ali pokvarjeno, prestaro, nepravilno hranjeno”.

Najdihojca pojasnjuje, da “zanič” pomeni nič vredno. Vsak ima pravico, da si pomen besed razlaga po svoje, a to je njegova razlaga. Tudi okusi so različni. Mnenja sem, da je odgovor od najdihojce dne “29-03-05 19:05” zelo pristranski, ocena je izražena z napačno besedo in tako komuniciranje ne pelje nikamor oziroma predlagam, da se avtorji takih odgovorov vzdržijo.

Ljubljančanka!

Moj odgovor ni pristranski, saj pri olivnem olju nimam nobenih osebnih interesov in mi je popolnoma vseeno, kakšno olje kdo kupuje. Res pa je mogoče “zanič” pregrob izraz (mimogrede, v SSKJ je pod razlago izraza “zanič” navedeno “zelo slabo”). Vedno uporabljam ta izraz pri hrani, ki mi ni všeč. Seveda bi bilo bolj ustrezno napisati v odgovor: “meni osebno Mercatorjevo olivno olje ni všeč”. Ampak sem prepričana, da je Mimi razumela bistvo mojega sporočila in tudi to, da gre za mojo osebno izkušnjo in ne za profesionalno ocenjevanje kvalitete olivnega olja.

Pri uporabi internetne komunikacije se je treba zavedati njenih omejitev. Informacije dobljene na ta način so namreč zelo okrnjene. Ne sliši se melodije stavkov, tona glasu. Ne ve se, ali je bilo nekaj izrečeno jezno ali mirno, ironično ali skrajno resno. Niti ne vidimo sogovornika v obraz, ne poznamo njegovega siceršnjega načina komuniciranja, besednjaka in osebne naravnanosti. Te manjkajoče informacije potem dodamo sami, glede na naša predvidevanja in izkušnje. In tako ste vi mojemu odgovoru pripisali pristranskost.

Forum je namenjem široki množici ljudi, vsak naj sodeluje po svojih željah. Moje izhodišče pa je vedno dobronamernost.

Lp!

Prodajam ekstra deviško oljčno olje. Olje je nagrajeno z zlato oljčno vejco večkrat (2005,2006 in 2009) pač, ko se je dalo na natečaj. Cena olja je 11 evra po steklenici – 1l.
Analizo kvalitete olja z primerjavo olja 2009 priložim na zahtevo kupca(je boljša).
Št.GSM 031 341 309
lp
Ivan

Prosim, ali se kdo spomni, katera sta bila dva kuharja, slovenska, ki sta kuhala pred TV ekrani pred časom. JAz se spomnim samo scene: podolgovat pult za kuhanje spredaj, štedilnik, delovna površina, zadaj kuhinjske omarice in svetlo okono. Kuharja sta bila kar zajetna. Ne spomnim se niti imena niti na katerem kanalu smo jih gledali.

Olivno olje, 300 l, ekstra deviško olivno, hladen stisk,
lastna pridelava v krajinskem parku Strunjan.
Cena: 10 EUR
Tel.: 041 37 96 11

Jaz ga kupujem pri Eriki okolica LJ.imajo svoj nasad naPrimorskem031-339-839 pa jo pokličte

mene pa zanima ali je drevo OLIVA ali OLJKA …
če je drevo jabolko,hruška,limona…..se tudi sadež tako imenuje, torej -jabolčni sok,hruškov…zato tudi oljka in OLJČNO olje………jao folk

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close