Če je katera že preizkusila pariško kremo ….
Spravljam se k peki…. v torto planiram namazat “pariško kremo”, nisem je še poskusila, po sestavinah se mi zdi ok, če bi jo mešala s sadjem (miksani sveži gozdni sadeži..). Kaj menite kuharice, kakšna je, je okusna, ni preveč putrasta? Sam tega se bojim, da bi zasrala torto s putrastim namazom:((( hvala
Pariška krema je v bistvu čokoladna smetana. Če boš zraven mešala še zmixano sadje, bo to bolj čudna mešanica, pa še zna se zgodit, da ne bo tako čvrsta, da boš lepo namazala torto. Če hočeš sadje, ga raje čisto drobno nareži in vmešaj v stepeno smetano. Če hočeš sadje zmixat in ga zmešat v smetano, moraš dodat malo želatine, da bo v torti bolj čvrsto in boš lažje mazala in potem rezala.
jaz se vedno držim načela, manj je več. Če torej delam čokoladno kremo (kar pariška krema definitivno je), potem not ne dam sadja. In če delam sadno torto, potem not ne dam čokolade. Morda le po vrhu za okras …
Ne vem pa, zakaj te skrbi, da bi bilo preveč putrasto. Saj v pariško kremo daš smetano in ne masla … Kako gosta bo, je odvisno od tega, koliko boš dala čokolade. Nekatere pariške kreme imajo v navodilih tudi maslo (si morda tak recept gledala???), tista pride najbolj gosta, jaz pa delam samo iz smetane in čokolade in je čisto drugačna od maslene kreme.
Forum je zaprt za komentiranje.