Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika potem ko je kruh spečen…

potem ko je kruh spečen…

Ali ga ovijete z mokro krpo – in zakaj? A je potem skorja mehkejša? Ker meni je bolj super, če je malce bolj trda ali hrustljava. Skratka, čez pol ure bo kruh pečen (bela moka + ržena) in ker pečem prvič, se sprašujem, ali ga zaviti v mokro krpo ali kaj drugega.

Najlepša hvala za nasvet!

Nobeno zavijanje ni potrebno. Razen če se ti mal preveč zapeče, pa je skorja zato debela, trda in poskušaš z mokro krpo vsaj malo omiliti zadevo. No, tako vsaj pri nas.

Jaz ga vedno ovijem v vlažo krpo. A ne vprašaj me zakaj, ker nimam pojma :-).

Jaz imam rada mehko skorjo, ki se ne drobi, zato ga ovijem v vlazno krpo.

nic ne ovijaj, najhuje pa je, da slučajno oviješ v vlažen servet, ki si ga prala s pralnim praškom in mehčalcem-cel kruh bo imel okus po teh detergentih. Če že moreš, potem ga daj raje za nekaj minutk v papirnato vrečo od kruha..

pri nas ga vedno zavijemo v bel prt, prepognjen in na rešetko, da se ohladi. Belo perilo pa itak ne dam mehčalca, ampak samo kis. Nič ne močimo prta, to prvič slišim.

na tečaju pri mojstru Goljtu smo ga samo pokonci prislonili na zid, da se je ohladil. nobenega zavijanja v servete ali podobno

Jaz ga zavijem v suh prtič in postavim pokonci. Skorja ostane hrustljava.

delam točno tako,skorja ni trda nikoli,”dvignem” oz. prislonim ga pa na zid zato,da ni spodaj čisto moker.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close