Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Potrebujem kuharski nasvet

Potrebujem kuharski nasvet

Torej, lačna sem. Nekaj bi si skuhala, ampak ker imam v hladilniku samo piščančja prsa, paradajz, pelate, smetano in še nekaj malenkosti, nastane problem.

Pa sem našla na internetu tole omako:OMAKA S PIŠČANCEM, PARADIŽNIKOM,ČEBULO IN SMETANO

Vse to imam doma, za prilogo rižek, zdaj pa me zanima, kako bi naredla to omakico. Ni recepta, ker je napisano v meniju neke gostilne…
Mojstrice kuhanja, pomoč 😀

Prsa nareži na tanke rezine in popeči na olju. Daj v drugo posodo. V prvi naenkrat poduši čebulo in paradajz, začini, dodaj k. smetano, malo pokuhaj nato dodaj meso in še malo kuhaj.
Polej pa riž ali testenine.

Najprej na olju prepraži čebulo. Ko postekleni, dodaj na koščke narezano piščančje meso. Ko meso malo prepražiš, ga posuj z žličko moke, prepraži, zalij z malo tople vode in dodaj pelate. To naj se kuha kakih 20 minut. Začini po okusu (sol, poper). Na koncu v omako zamešaj malo smetane.

Dober tek

Speči meso, potem ga odstrani iz ponve in na isti maščobi prepraži čebulo (pri nizki temperaturi), nato dodaj paradižnik (nisi napisala ali je svež ali iz konzerve) in ga malce popeci, zalij s smetano, posoli in dodaj baziliko.

Jaz bi sicer vso zadevo speljala takole: skuhaš rezance ali špagete.
Meso narežeš na trakove in jih na žlici olja skupaj s čebulo na hitro popečeš z vseh strani. Dodaš paradižnik (najbolje, če je svež češnjevec) in ga le malo popečeš, toliko da spusti sok, umešaš testenine, soliš, popraš in bogato posuješ s (svežo) baziliko. Ker bo jed verjetno malce suha, zaliješ z parimi žlicami vode v kateri so se kuhale testenine.

hmmm – kakšna je smetana? Če je tista za kuhanje, potem imaš odlično kosilo:
Piščanca naraži na majhna koščke (2x2cm), jih začini po svojem okusu, v ponvo pgreješ malo olja, daš gor začinjene koščke piščanca, pražiš, ko meso spusti ves sok dodaš smetano za kuhanje, malo vode (ampak res malo), začiniš (jaz samo posolim), naj se počasi kuha še 5 min in to je to. Odlično!
Aja – paradižnik in čebulo si pa naredi za solato:)

ooo, hvala vam! Zlate ste! Bom nekako združla nasvete in poročala o uspehu :)) Mmm, mi že kruli po trebuhu… :p

Popeci prsa na olivnem olju (no na katerikoli maščobi), in popeci tako, da je že lepo rjavo. Mora bit na teflonu. Nato vzemi ven in daj v isto ponev smetano in jo nekaj časa kuhaj, vanjo pa daj malo vegete. (ne moreš verjeti, kako fina prida taka omaka) in potem daj piščanca nazaj noter in postezi.

Zraven lahko daš karkoli – testenine, riž, krompir.

Pradižnika in ostalega jaz ne bi dodajala.

Meni pa ponavadi kruli po želodcu. Čudno, ne??:D

Pa dobr no, dejte že nehat s to vegeto. o je za tiste, ki ne znajo kuhat, vbijte si že to enkrat v glavo!

Jaz bi prsa narezala na trakce, dala prazit, medtem narezala cebulo, dodala v posodo, potem bi dodala pelate in cesen, pustila da se dusi en cas in ko bi bilo ze gotovo, bi dodala smetano. Zraven omake bi pa imela siroke rezance, ceprav imam rada tudi riz.

Jap, tole je višek monske kulinarike, vegeta in smetana.

Jaz bi prsa samo popekla, če se le da, na žaru, iz paradižnika in čebule pa nardila solato. Brez omakic in smetanc in takih stvari. Ker to gre itak samo na špeh.

Meni pa ponavadi kruli po želodcu. Čudno, ne??:D[/quote]
Haha ups…lakota je res huda stvar :))

Naredla sem točno tako, kot je napisala rdeča strela, čeprav sem njen post šele zdaj opazla…pa rižek zraven. Fajn sn se napokala, zdaj lahko grem direkt počivat, ker še komaj sedim 😀
Okus je spominjal na sataraš, škoda da se nisem prej spomnila, ker imam jajca, bi si lahko naredla sataraš brez paprike (in seveda tudi brez smetane).

Eh, če gre kaj na špeh…veš, da mi je vseeno =) Glavno, da je dobro, njam njam! Itak sem že cel mesec brez sladkarij, so neverjetno drage tukaj :((

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close