krvavice + krompir
Pekač tanko namaži z oljem. Položi vanj krvavice. Krompir olupi, nareži na četrtine pokapljaj z oljem in premešaj. Naloži h krvavicam. Pokrij, ampak tako, da ne bo čisto zatesnjeno. Lahko npr. pokriješ s srebrno folijo, ki jo na nekaj mestih naluknjaš. Ali pa s pokrovom, ki ni pretežek in se ne prilega “v nulo”. Postavi v pečico in peci dobre pol ure pri 150 stopinjah. Potem povečaj temperaturo na 200 in peci še pol ure. Nazadnje odkrij in po potrebi pusti še kake 1/4 ure, da se krompir zapeče.
Če imaš v pečici dovolj prostora, lahko daš v drugo posodo začinjeno kislo zelje, to pa dobro zatesniš in pustiš, da se duši.
Krvavice ne počijo, če niso bile zamrznjene in če jih pečeš dovolj počasi.
Sicer ne vem, če ti še pride prav, a vseeno.
Tistle predlog gor bo verjetno bolj masten, moj je pa bolj “fin”.
Krvavice lepo spečeš v pečici.
Na bolj velike kose narezan krompir, KORENJE IN KOLERABA pa na ploščice narezana, kuhaš v vodi, soliš in lahko dodaš pol zelenjavne kocke ali žličko vegete (jaz imam vegeto samo za to jed, drugače je ne uporabljam).
Ko je krompir s korenjem in kolerabo skuhan, ga preložiš v drugo posodo (ali pa mal vode odliješ iz posode, kjer si kuhala) in dodaš segrete ocvirke. Njami.
Moj tast je izrazit mesojedec, a ko mu naredim tak krompir meso počaka : ))))
Jaz dam v pekač peki papir, gor krvavice in narezan krompir, posebej v posodo pa še zelje. V zelje dam malo narezanega česna in dolijem malo vode da ni presuho in pokrijem s folijo. Krompir in krvavice malo pokapljam z oljem. Vse skupaj pečem slabo uro (krvavice so bolj majhne) in je super. Zelo malo dela.
Seveda lahko pečeš skupaj v ENI posodi. Vendar tako, da na delu posode za krvavico iz ALU folije ali peki papirja narediš tak čolniček za krvavico, krompir pa razporediš po ostalem delu posode. Meni tudi ni všeč, če se okusa že med peko pomešata. Drugače pa še en nasvet za peko seveda odmrznjenih krvavic: temperatura naj ne bo previsoka. Zadostuje 160 stopinj ventilacije in največ 40 minut peke. Če pečeš zraven še krompir, potem pa krvavico daj v pečico malo kasneje in zmanjšaš temperaturo.
Forum je zaprt za komentiranje.