Najdi forum

Koromač

V katere jedi paše koromač?

Ali bi šel v fižolovo juho (stročji fižol, korenček,…)?

Hvala!

jaz ga ne dajem nikamor, razen samega kot prikuho ali kot juhico, ker se mi zdi prenežen okus in se povsod razgubi

Ko sem pred leti vprašala kako pripraviti koromač mi je rekel “kuhaj toliko časa, da izgubi ves okus.”

Še danes ne vem kaj naj z njim delam in ga e kupujem.

Koromač ima močan okus (aromo) .Kuham vedno samega , največkrat za solato.

Pri meni doma kuhajo koromač po “primorsko”, kuhajo namreč samo divje liste, steblca nabrana ob morju, v naravi, ne pa kupljeno “čebulco” kot drugje jejo.

Pripravljajo pa jih tko kot kislo zelje, s kakšnim kosom suhe svinjine, ali pa kar tako, kot prilogo k kakšni mesni jedi.

Meni je recimo to zelo okusno, moja hči pa to videt (ne vohat) ne more..

V ribje juhice (ne brodet) ali pa surovega v solato s krompirjem in pomarančami. Ali pa pečen v pečici.

Jaz ga dam v mineštre, če ga le imam pri roki. Meni paše tudi v fižolovo. Pa v govejo juho ga tudi dam košček. Kako je dober, še boljši, kot zelena.

jaz ga narežem na četrtine in tako dam pečt, npr. zraven pečenke je ful dober. se zelo hitro razkuha, zato ga dam zraven vedno bolj proti koncu jedi.

men paše povsod, od zelenjavne juhe do rožote in kar tako tudi zraven pečenega krompirja.

niti pod razno ne maram surovega.

zelo obožujem tudi “zelenje”, npr. na kuhanem ali pečenem krompirju.

Razrežem čebulo na velike kose npr. na 8 delov, potem razrežem še koromač. Oboje popražim, dodam kose piščanca, paradižnikovo mezgo, kakšne zaćimbe in pride neke vrste piščančji sataraš.
Meni je dobro.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close